Kerstbubbels

Kerstbubbels
Tijdens de feestdagen spreekt het voor zich dat een geschikte aperitief gewenst is. Niets mis met cava of champagne, een originele cocktail zorgt echter voor dat tikje meer feestelijkheid. Dit recept leert je uiterst passende kerstbubbels maken: een eenvoudige en makkelijke cocktail.

Pittige toastjes met tarama

Pittige toastjes met tarama
Tijdens de feestdagen wil elke gastheer of -vrouw zijn gasten culinair verwennen. Exquise producten, zoals kaviaar, zijn helaas vreselijk duur. Gelukkig bestaan er ook goedkopere producten die zeker zo feestelijk en lekker kunnen zijn. Dit recept leert je een supersimpel toastje met tarama maken: een roze mousse van de eitjes van kaviaar of steur.

Garnalentoastjes met tarama

Garnalentoastjes met tarama
Een simpel toastje is en blijft een uitstekend hapje om tijdens de aperitief te serveren. Je kan er makkelijk mee variëren, het presenteert mooi en het vraagt niet bijzonder veel moeite. Deze zilte toastjes zullen je gasten absoluut bekoren, vooral de zoutige maar smaakvolle tarama zorgt voor een verrassende smaak.

Avocado met krab (Colruyt)

Avocado met krab (Colruyt)
Zin om een luxueus en hip, maar makkelijk aperitiefje uit je koksmouw te schudden? Colruyt zorgt voor inspiratie: een frisse mengeling van avocade en krab, lekker in een glaasje of op een toastje.

Zalmmousse (Colruyt)

Zalmmousse (Colruyt)
Een geslaagde aperitief betekent lekkere en originele hapjes. Dat kan ook met vis, zoals dit eenvoudige maar buitengewoon lekkere recept van Colruyt bewijst.

Tapenade

Tapenade
Tapenade is een klassieker uit de mediterraanse keuken. Deze dikke, koude saus wordt bereid met olijven, ansjovis kappertjes. Heerlijk als aperitiefhapje, of extra accent bij een zuiders-getint gerecht. Er bestaan heel wat varianten, in dit recept leer je de eenvoudige en traditionele basis.

Kruidendip met feta

Kruidendip met feta
Een lekker dipkaasje mag niet ontbreken op een geslaagde, zomerse aperitief. Fetakaas leent zich prima tot hapjes die zomer en vakantie uitstralen. Met enkele fijne kruiden en wat knoflook heb je in geen tijd een lekker en zelfgemaakt knabbeltje op tafel staan!

Hummus (Colruyt)

Hummus (Colruyt)
Hummus is niet uitzonderlijk bekend in onze gebieden, in de Turkse, Marokkaanse en Libanese keuken is deze puree van kikkererwten echter onmisbaar. Dit zuiderse hapje is lekker als dip, bijgerecht of op je boterham. Er bestaan talloze recepten, dit is er eentje van Colruyt.

Eenvoudige aioli met oregano

Eenvoudige aioli met oregano
Een aioli is een mediterraans sausje op basis van look die wat doet denken aan knoflooksaus. De term wordt echter veel breder ingezet voor sausje en olies op basis van look. Knoflook is immers een ongelooflijk lekkere smaakmaker. Deze, uiterst eenvoudige, aioli kan je heel breed inzetten. Als smaakmaker op bladerdeeg, marinade voor vlees of vis, extra kruiding van een pasta of pizza,... De mogelijkheden zijn eindeloos.

Spiesje met serranoham, kaas en artisjok (Colruyt)

Spiesje met serranoham, kaas en artisjok (Colruyt)
Geen leuker hapje dan iets op een prikker! Proper, snel klaar en je kan er vooral heel tof mee variëren. Colruyt bezorgt je wat verse inspiratie om je zomerse terrasje nog gezelliger te maken.
Loading...