De onderschatte krab | Recepten.be De onderschatte krab | Recepten.be

 

Recept - De onderschatte krab

De onderschatte krab
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (2 votes cast)

Vandaag wil ik iets met jullie delen over de krab. Het gaat mij aan het hart dat vele mensen de krab onderschatten. Zelfs vissers zien krab regelmatig als een vervelende bijvangst, die ze maar beter weer terug in de zee gooien of doorverkopen aan andere landen. En dat terwijl de krabbenscharen van onze eigen Noordzeekrab heerlijk zijn. Echt niet veel minder dan de bekende en beroemde kreeft, die in vele restaurants voor veel geld over de toonbank gaat.

Veel mensen weten niet dat veel vlees van de krab wordt gehaald uit de krabbenpoten. En dat vlees is zeer goed te eten! Krabbenvlees is doorgaans wit (je vindt af en toe ook wat bruin vlees) en mals en vol van smaak. De reden hiervoor is dat de krab zelf behoorlijk kieskeurig is met zijn maaltijd en regelmatig zeer goed voedsel eet. Wist jij dat krabben ontzettend handig zijn met oesters? Het komt de smaak van het krabbenvlees ten goede.

Dus een tip voor volgende week: krabbenpoten! Laat ons weten wat je ervan vond!

Benieuwd waar jij de beste krabscharen kunt halen? Bestel hier een kilo voor slechts  9,95!

 

De onderschatte krab, 4.0 out of 5 based on 2 ratings

Speak Your Mind

*