Koken met chocolade

Koken met chocolade
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

Ben jij dol op chocolade? Dan ben je niet de enige. Bijna iedereen kan de smaak van chocolade wel waarderen. Ook in de keuken is chocolade vaak een favoriet. Het is namelijk een ingrediënt waar je enorm veel mee kunt doen.

Persoonlijk ben ik erg fan van het gebruik van chocolade bij desserts en gebak. Niets is heerlijker dan een chocoladetaart of smeuïge brownies. Ook luchtige chocolademousses, warme lavacakes en chocoladekoekjes blijven onweerstaanbaar.

Chocolade wordt vaak geassocieerd met zoetigheden, maar zelfs voor hartige recepten is chocolade een geschikt ingrediënt. Het klinkt misschien een beetje gek, maar het werkt wel! Chocolade past namelijk perfect bij verschillende specerijen. Wat dacht je van de combinatie chocolade en chili of chocolade en gember? Ook vanille, kruidnagel, paprika en kerrie zijn specerijen die lekker erbij smaken. Maak bijvoorbeeld een lekker rundvleesstoofpotje met rode wijn, chili en chocolade of maak een pasta met hartige cacaosaus. Het is ook heerlijk om vlees, zoals spareribs, te marineren met chocolade in combinatie met koffie. En zo zijn er nog veel meer hartige recepten te vinden met chocolade erin verwerkt. Het is aan te raden om verschillende combinaties te proberen om te ontdekken wat jij lekker vindt. Een ding is echter zeker: chocolade maakt jouw hoofdgerecht net iets anders en je zult ongetwijfeld verrast worden.

Heb je zin gekregen om te gaan experimenteren met chocolade? Of heb je gewoon trek gekregen in een lekkere reep? Klik dan hier om kans  te maken op een Coté d’Or chocoladepakket t.w.v. € 500!

Koken met chocolade, 4.0 out of 5 based on 1 rating

Laat wat van je horen

*

Loading...