Vol-au-vent van konijn met aardpeerpuree

Vol-au-vent van konijn met aardpeerpuree
Konijn was ooit heel populair in de Belgische keuken. Vandaag komt het steeds minder op tafel en heel wat mensen denken enkel nog aan de traditionele bereiding met pruimen. Nochtans is er met een magere en smaakvolle vlees veel meer aan te vangen, een herwaardering van konijn zou dan ook niet verkeerd zijn. Deze smeuïge vol-au-vent, vergezeld van een heerlijke puree van aardpeer, kan je hopelijk overtuigen.

Kabeljauw uit de pan met spekjes en broccolipuree (Colruyt)

Kabeljauw uit de pan met spekjes en broccolipuree (Colruyt)
Dit is een topgerecht op een alledaagse werkdag. Niet moeilijk, vol smaak, snel klaar en perfect voor het hele gezin!

Koolvis met aardappelen in de oven en veldsla (Jeroen Meus)

Koolvis met aardappelen in de oven en veldsla (Jeroen Meus)
Door koolvis op tafel te zetten, zorg je voor een lekker en mager gerecht. De soort is verwant aan de kabeljauw en heeft een heerlijke, volle smaak en textuur. Meer heeft Jeroen niet nodig om een smakelijk gerecht te bouwen. Met knapperige aardappelen uit de oven, een frisse salade en een kruidenkorstje op de vis zorgt hij eens te meer voor dagelijkse kost met nét dat beetje meer.

Waterzooi van konijn

Waterzooi van konijn
Konijn staat steeds minder op ons menu, terwijl het ooit dagelijkse kost was. Het vlees is nochtans uiterst fijn en smaakvol. Bovendien is het mager en kan je er heel wat meer mee klaarmaken dan een klassieke 'konijn met pruimen'. Dit recept is bijzonder simpel, boordevol verfijnde smaken en laag in calorieën. Het proberen waard!

Pittige maïssoep

Pittige maïssoep
Dit pikant soepje met Mexicaanse invloeden zal je absoluut verrassen. De maïs zorgt voor een stevige textuur maar een zoete smaak, wat dan weer perfect in balans komt met het chilipepertje. Een schepje zure room brengt deze originele soep helemaal in balans, het proberen zeker en vast waard!

Moussaka (Jeroen Meus)

Moussaka (Jeroen Meus)
Moussaka kan je gerust beschouwen als het nationale gerecht van Griekenland. Deze stevige ovenschotel is wereldberoemd vanwege de volle en karakteristieke smaak. Het wordt wel eens vergeleken met Lasagne, maar dan met lamsgehakt, aardappelen en aubergine. Het gerecht vraagt wat werk en best veel tijd, maar deze Griekse klassieker moet je vast en zeker een keer geprobeerd hebben. Jeroen Meus helpt je op weg!

Blinde vinken met gestoofde groentjes in bruine saus (Colruyt)

Blinde vinken met gestoofde groentjes in bruine saus (Colruyt)
Wat is er klassieker dan blinde (of loze) vinken? Deze vleeslekkernij uit België en Nederland bestaat al flinke tijd, en dat mag niet verbazen. Met wat groentjes in een stevig sausje zijn deze gehaktbroodjes omwikkeld met spek, ham of een dun lapje rundsvlees niet te versmaden.

Everzwijnragout met pastinaakpuree, veenbes-appeltjes en rostï

Everzwijnragout met pastinaakpuree, veenbes-appeltjes en rostï
Dit feestelijk bereide everzwijntje werd tijdens kerst heel erg goed ontvangen, zelfs door mijn 10- en 12-jarige dochters!

Broccollistoemp met spekjes en vleesjus

Broccollistoemp met spekjes en vleesjus
Dit is een heerlijk, makkelijk en hartverwarmend gerecht dat bij iedereen in de smaak zal vallen. Ideaal na een koude, winterse dag.

Geurige aardappel-knoflooksoep met ham en room

Geurige aardappel-knoflooksoep met ham en room
Zeer makkelijk en lekker soepje, ideaal om als voorgerecht te serveren bij een (feest) maaltijd of gezinsdiner. Ook heerlijk als tussendoortje!
Loading...