Gemengd Gehakt | Gemengd Gehakt |

 

Recepten - gemengd gehakt

Risotto met venkel en gehakt

Risotto met venkel en gehakt
Het comfortabele van een risotto laat zich makkelijk samenvatten: weinig werk, niet zo moeilijk, vrijwel alles kan er in en je maakt slechts één pan vuil. In dit recept combineren we het smaakvolle karakter van gehakt met de verfijnde karakter van venkel. Eenvoudige maar heerlijke comfort food!

Luikse balletjes (Sofie Dumont)

Luikse balletjes (Sofie Dumont)
In dit recept vertelt Sofie Dumont hoe zij een typische klassieker uit de Belgische bistro-keuken maakt: gehaktballetjes op Luikse wijze. Dat zijn eerder grote gehaktballen die geserveerd worden in een bruine, ietwat zoete saus. Een fantastische klassieker voor jong en oud.

Pasta met knolseldersaus en gehakt

Pasta met knolseldersaus en gehakt
Knolselder is een typisch ingrediënt in winterse gerechten. Stoofpotjes, soepen, bij wild,... Nochtans is de typische groente van bij ons veelzijdiger dan je denkt. Ontdek ik dit gerecht een verrassende pastabereiding met gehakt, heel wat groentjes en bovenal een saus op basis van kaas en knolselder!

Spaghetti al ragù

Spaghetti al ragù
Ragù is een Italiaanse stoofsaus waar je talloze ingrediënten voor kan gebruiken. Het échte geheim? Tijd! In dit recept leer je een heel klassieke ragù maken op basis van spek en gehakt. Het lijkt op een bolognese-saus (wat ook een ragù is), al ligt de focus in dit recept sterker op tomaten, rode wijn en kruiden.

Pasta met gehakt, champignons en parmezaan (Jeroen Meus)

Pasta met gehakt, champignons en parmezaan (Jeroen Meus)
Met deze alledaagse pastabereiding bewijst Jeroen Meus eens te meer dat dit niet noodzakelijk in een banaal gerecht moet resulteren. Dit recept maak je in geen tijd klaar en bevat eenvoudige, betaalbare ingrediënten die toch heerlijk samenkomen. Enkel het lepeltje truffelpasta maakt dit gerecht tot een verdoken feestmaal!

Provençaals gehaktbroodje met orzo

Provençaals gehaktbroodje met orzo
Een gehaktbroodje is altijd een interessante keuze om in je weekmenu op te nemen. Het vraagt weinig werk en past goed bij allerlei bijgerechten. In dit recept kiezen we voor een zuiderse aanpak door het gehakt extra op smaak te brengen en te combineren met een Provençaals sausje. De orzo-pasta maakt het alledaagse festijn compleet.

Spaghetti met gehaktballen

Spaghetti met gehaktballen
De beroemde Disney-film 'Lady en de vagebond' maakte dit gerecht onsterfelijk: spaghetti met gehaktballen. Het is geen authentiek Italiaans gerecht, het ontstond toen migranten in de Verenigde Staten verschillende keukens mengen. Dat neemt niet weg dat het een heerlijke portie comfort food is waar je ook de allerkleinsten dolgelukkig mee maakt!

Preistoemp met gehaktbrood (Roger Van Damme)

Preistoemp met gehaktbrood (Roger Van Damme)
Heerlijke klassiekers doen het altijd goed wanneer je een weekmenu samenstelt. Het is geen toeval dat dit soort gerechten klassiekers worden, ze blinken uit in smaak en eenvoud. Hoewel Roger Van Damme een top-patissier is, houdt hij nog steeds van klassieke, alledaagse kost zoals een gehaktbroodje met preistoemp.

Tomaten-gehaktbrood

Tomaten-gehaktbrood
Met dit recept kan je heel wat tafelgenoten aangenaam verrassen. Iedereen kent een klassiek gehaktbroodje, dat je er een verfijnde tomatenvariant van kan maken is dan weer minder bekend. Gecombineerd met een tomaten-groentesausje en pasta, maak je zo een origineel Italiaans festijn!

Knolseldersoep met balletjes

Knolseldersoep met balletjes
Wie houdt er niet van soep? Het is niet moeilijk om klaar te maken, smaakt altijd en is heerlijk gezond. In dit recept bereiden we een klassieker uit groormoeders keuken die vooral tijdens de herfst- en wintermaanden geschikt is: knolselder soep met zelfgemaakte gehaktballetjes!

Capellini met gehakt, paddenstoelen en minitomaten (Jeroen Meus)

Capellini met gehakt, paddenstoelen en minitomaten (Jeroen Meus)
Wanneer het vooruit moet gaan in de keuken is dit recept van Jeroen Meus een perfecte keuze. Niet alleen maak je deze pasra met gehakt snel klaar, je lepelt het daarnaast ongetwijfeld vlot binnen. Lekker en simpel, meer moet dat soms niet zijn.

Koolrabisoep met balletjes

Koolrabisoep met balletjes
Koolrabi is een beetje een vergeten groente. De knolvormige groente is echter een waardevol ingrediënt: plaatselijk, gezond en heel breed inzetbaar. Behalve rauw doet de groente het ook goed als hoofdingrediënt voor soep. Het levert een stevige, ietwat notige soep op die fantastisch smaakt met zelfgerolde gehaktballetjes.

Vol-au-vent met frietjes (Sofie Dumont)

Vol-au-vent met frietjes (Sofie Dumont)
Dat dit gerecht hoog scoort bij jong en oud is geen wonder. Een smeuïge vol-au-vent smaakt altijd, zeker wanneer je alles zelf hebt klaargemaakt. Sofie Dumont vertelt in dit recept hoe zij deze oerklassieker van A tot Z aanpakt.

Linguine met spinaziepesto en balletjes

Linguine met spinaziepesto en balletjes
De typische pesto Genovese (basilicum, knoflook en Parmezaanse kaas) is natuurlijk niet de enige manier waarop je dit stevige sausje kan bereiden. In dit recept maken we een pesto op basis van spinazie, een heerlijke variant die je net als de klassieke pasta pesto best serveert met linguine. De gehaktballen maken het festijn compleet, al kan je ze gerust achterwege laten indien je liever vegetarisch eet.

Albondigas

Albondigas
Wanneer je ooit in Spanje bent in de heerlijk zomerse term 'Albondogas' op een menukaart ziet staan, is het zinvol om te weten dat dit gewoon gehaktballetjes in een (soms pittig) tomatensausje zijn. Deze Belgische klassieker kom je dus ook tegen aan de andere kant van Europa! Met dit makkelijke recept kan ook jij deze Spaanse variant bereiden. Lekker met brood of pasta.