Recepten - groentebouillon

Broccoli-pastinaaksoep (Sandra Bekkari)

Broccoli-pastinaaksoep (Sandra Bekkari)
Wanneer je wel feestelijk wil koken maar enerzijds geen zin hebt in uren kokkerellen en anderzijds het toch nog feestelijk wil houden is dit toffe recept van Sandra Bekkari een echte life-saver. Deze smeuïge soep is heerlijk vol zonder één drupje room, terwijl de geroosterde amandelschilfers van dit soepje iets feestelijks maken.

Zalm met citroen in Crockpot (slow cooker)

Zalm met citroen in Crockpot (slow cooker)
Als je een slowcooker hebt, gaat een heerlijke wereld van smaak open. Door producten traag te garen blijven veel smaken beter bewaard. Een stukje vis is perfect om dit uit te testen. In dit eenvoudige en supergzonde recept - dat als perfecte basis voor meer traaggegaarde visbereidingen kan dienen - werken we met de ultieme klassieker: zalm en citroen.

Hertengebraad met pompoenpuree (Colruyt)

Hertengebraad met pompoenpuree (Colruyt)
Het beste aan de feestdagen is dat het wildseizoen volop in gang is. Dat betekent ongelooflijk veel keuze om een heerlijk chique en luxueus feestdiner klaar te maken. Ben je echter niet zo tuk op uren kokkerellen? Dan is dit geslaagde en uiterst gevarieerde recept van Colruyt wat je zoekt.

Vegetarische curry van herfstgroenten

Vegetarische curry van herfstgroenten
Tijdens de herfstmaanden maken we de omschakeling naar typische wintergroenten zoals kolen, pompoenen en rapen. Deze groenten doen ons meestal denken aan stoofpotjes en vrij traditionele (maar lekkere!) kost. Nochtans kan je ook de exotisch toer op gaan. Dit recept toont hoe je een simpele butternut tot perfecte basis van een kruidige herfstcurry kan omtoveren.

Broccolicurry met linzen en eitjes

Broccolicurry met linzen en eitjes
Als je graag een vegetarisch gerechtje op het weekmenu zet, is dit eentje om in te kaderen. Boordevol lekkers, een feest voor het oog en heerlijk gezond.

Zuiders kalkoenstoofpotje met rijst (Sandra Bekkari)

Zuiders kalkoenstoofpotje met rijst (Sandra Bekkari)
Wanneer je wat meer (spreekwoordelijke) zon aan je keuken wil toevoegen zonder angst voor een kilootje extra, ben jij bij dit toffe recept van Sandra Bekkari aan het juiste adres. De combinatie van malse kalkoenblokjes met een kruidig tomatensausje en fijne rijst is perfect om op een doordeweekse dag zomers en een tikje exotisch te dineren.

Vegetarische chili

Vegetarische chili
Een smaakvol stoofpotje past altijd. Een lekkere chili is dan ongetwijfeld één van de kanshebbers, maar heb je ook al eens een vegetarische variant geprobeerd? Aan smaak hoef je dan zeker niet in te boeten, integendeel. Afgewerkt met een toefje zure room en wat geraspte cheddar wordt dit een vegetarisch feestmaal uit de duizend!

Knapperig quinoaslaatje met linzen (Colruyt)

Knapperig quinoaslaatje met linzen (Colruyt)
Gezond lunchen betekent brood en beleg vervangen door een weelde aan groentjes. Geen idee hoe daar aan te beginnen? Dan is deze geweldige lunch-salade van Colruyt een perfect begin. Bovendien kan je deze salade perfect inzetten als bijgerecht, bijvoorbeeld tijdens een barbecue.

Restaurantsteak met Griekse pasta en zuiderse groenten (Colruyt)

Restaurantsteak met Griekse pasta en zuiderse groenten (Colruyt)
Op hete dagen moet lekker tafelen ook simpel zijn, het is immers geen pretje om lang te staan zweten in de keuken. Colruyt heeft dat goed begrepen,: met dit eenvoudige recept bij de hand maak je een lekker avondmaal dat uitblinkt in smaak én gemak.

Vol-au-vent met ovenfrietjes (Sandra Bekkari)

Vol-au-vent met ovenfrietjes (Sandra Bekkari)
Een heerlijke klassieker zoals vol-au-vent kan je niet verbeteren, toch? Verbeteren is niet noodzakelijk wat Sandra Bekkari in dit recept doet, maar ze verzint wel een originele en bovenal stukken gezondere variant. De romige saus wordt vervangen door een even smeuïge bloemkool saus die uiteraard heel wat minder calorieën telt. Daarnaast is dit recept best eenvoudig en - in tegenstelling tot de authentieke klassieker - perfect klaar te maken op een goed half uurtje. De knapperige ovenfrietjes maken het gezonde festijn compleet. Benieuwd? Aan de slag!