Kippenbouten | Kippenbouten |

 

Recepten - kippenbouten

Coq au vin (Sandra Bekkari)

Coq au vin (Sandra Bekkari)
Deze klassieker uit Frankrijk is smullen geblazen. Sandra werkt enkel met kippenboutjes waardoor het gerecht minder lang moet pruttelen. Daarnaast voegt ze, zoals je van haar mag verwachten, een royale portie groentjes toe.

Gemarineerde kippenbouten

Gemarineerde kippenbouten
Kippenbouten zijn makkelijk klaargemaakt, niet duur en toch erg lekker. Ontdek in dit recept een heerlijke marinade die bij talloze bijgerechten past. Bovendien kan je bijna al het werk aan de oven laten.

Kip met courgette, yoghurt en rode curry (Pascale Naessens)

Kip met courgette, yoghurt en rode curry (Pascale Naessens)
Wie al eens eerder een recept van Pascale Naessens klaarmaakte weet dat ze de kunst verstaat om met weinig ingrediënten veel te doen. Ook dit recept is daar een uitstekend voorbeeld van: met niet meer dan kippenboutjes, courgette, yoghurt en rode curry zet je een gezonde maar erg smaakvolle maaltijd op tafel.

Herfstcouscous met kippenbouten

Herfstcouscous met kippenbouten
Met dit recept kan je alle saaie clichés over typische herfstgerechten definitief naar de vuilbak verwijzen. Dit gerecht combineert typische herfstsmaken (aardpeer, wortel, veenbessen,...) met zuiderse accenten (couscous, ras-el-hanout,...) tot een rijk en verrassend gerecht. De knapperige kippenboutjes maken het festijn compleet, al kan je ze gerust achterwege laten indien je liever vegetarisch kookt.

Ovenschotel met kip, venkel en parelcouscous (Jeroen Meus)

Ovenschotel met kip, venkel en parelcouscous (Jeroen Meus)
Parelcouscous is een tof ingrediënt om wat meer variatie op tafel te toveren. De fijne structuur doet eerder denken aan pasta en het past bij een veelheid aan ingrediënten. Jeroen Meus kiest in dit rijke gerecht voor malse kip, verschillende groentjes, Noord-Afrikaanse accenten en een verfijnde kruidencoulis. Perfect voor een grotere groep. Om duimen en vingers af te likken!

Ovenschotel met kippenbouten (Jamie Oliver)

Ovenschotel met kippenbouten (Jamie Oliver)
De beste gerechten staan voor een maximum aan smaak en een minimum aan inspanning, weet Jamie Oliver. Geen wonder dat ovenschotels tot zijn favoriete recepten behoren, de oven doet alle werk en je kan er alle kanten mee op. In dit recept worden lekker sappige kippenboutjes gecombineerd met knapperige stukken brood en mediterraanse smaakmakers. Fantastisch lekker, geweldig simpel.

Gestoofde kip met dragon

Gestoofde kip met dragon
Met kippenboutjes kan je alle kanten op. Vooral in stoofpotjes blinken ze uit, dankzij het botje blijft het vlees goed samen en is extra smaak gegarandeerd. In dit Bourgondisch recept worden ze gecombineerd met lekkere, eerder winterse, ingrediënten zoals aardpeer, boerenkool en champignons. Het romige sausje met dragon maakt dit gerecht tot het perfecte zondagsmaal.

Spaanse kip (slowcooker)

Spaanse kip (slowcooker)
Het fantastische aan een slowcooker zit 'm niet alleen in het comfort. Geen andere bereidingswijze laat je ingrediënten zo goed tot leven komen. Verwacht je dan ook aan een overdosis smaken en geuren wanneer je deze kippenbouten op Spaanse wijze met typische smaakmakers zoals chorizo, paprika en olijven klaarmaakt.

Kippenragout met pruimen

Kippenragout met pruimen
Als er iets is waarom je kan uitkijken naar de herfst- en wintermaanden, zijn het zonder twijfel de stoofpotjes. Heel klassiek in de Belgische keuken is een zoete toets toevoegen, denk aan stroop, chocolade, peperkoek of pruimen. Over pruimen gesproken, die passen zeker niet alleen bij konijn. Deze hartelijke ragout van kip met lekkere winterse accenten brengt het beste van zoet en zoet samen in een zalig éénpansgerecht.

Kippenstoofpotje met champignons

Kippenstoofpotje met champignons
Grove stukken kip zijn perfect om een smakelijk stoofpotje mee te maken. Met een waaier aan lekkere ingrediënten een beetje geduld maak je een smaakvol gerecht dat perfect past op een kille, winterse avond. Met enkele aanpassingen maak je er zelfs een feestelijk stoofpotje van dat niet zou misstaan op een feesttafel!

Gebraden kip met dadels, olijven en kappertjes (Ottolenghi)

Gebraden kip met dadels, olijven en kappertjes (Ottolenghi)
In geen tijd is Yotam Ottolenghi uitgegroeid tot een absolute wereldster. Zijn geheim? Originele recepten die gezond, overwegend vegetarisch en niet moeilijk om klaar te maken zijn. Invloeden en smaakmakers uit het midden-oosten vormen zijn handtekening, iets wat dit recept prima illustreert. De combinatie van kip, dadels, olijven en kappertjes is heel eenvoudiger maar overheerlijk. Hou wel rekening met voldoende tijd om het vlees te marineren.

Kip in honing-mosterdsaus

Kip in honing-mosterdsaus
Geoefende lekkerbekken weten dat een sappige kippenbout een overheerlijk stukje vlees is. Gecombineerd met de eenvoudige maar heerlijke honing-mosterdsaus uit dit recept maak je er zelfs een waar festijn van!

Kippenboutjes met paprika

Kippenboutjes met paprika
Eenvoud siert, wordt wel eens gezegd. Dat kan ook perfect kloppen in de keuken. Liefhebbers van een sappig kippenboutje zullen namelijk smullen van deze heerlijk eenvoudige - maar smaakvolle - stoofpot met paprika.

Couscous met kip en groenteweelde

Couscous met kip en groenteweelde
Een lekkere couscous kan iedereen bekoren, met deze erg typische deegbolletjes kan je immers geweldig variëren. Het uitzonderlijke absorptievermogen zorgt elke keer weer voor een bijzonder smaakvol gerecht. Dit recept combineert gekende smaken uit Noord-Afrika met verschillende verfijnde invloeden uit allerlei windstreken. Het resultaat zal jong en oud zeker en vast bevallen.

Kip piri piri

Kip piri piri
De piri piri (Swahili voor rode duivel, ook bekend als pili pili) is een heet pepertje waar je heerlijke, wereldse gerechten mee kan bereiden. Wanneer het wat origineler en een tikje spicy mag zijn, is deze kip piri piri een absolute aanrader.