Loskokende Aardappelen | Loskokende Aardappelen |

 

Recepten - loskokende aardappelen

Hertensteak met wildsaus en knolselderstoemp

Hertensteak met wildsaus en knolselderstoemp
In het wildseizoen mag je geen kans onbenut laten om van de meest fijne stukjes vlees te genieten. Zo is een hertensteak weinig goedkoop, maar onvoorstelbaar lekker en vol van smaak. Meer dan een stevige knolselderstoemp en een origineel wildsausje heb je niet nodig om op een kille dag een simpele en toch culinaire maaltijd op tafel te toveren!

Bloedworst en appel met puree (Sofie Dumont)

Bloedworst en appel met puree (Sofie Dumont)
Bloedworst is een ietwat vergeten delicatesse van bij ons. Al wie er onterecht de neus voor ophaalt heeft het verfijnde product nog nooit een eerlijke kans gegeven. Dit recept kan ongetwijfeld helpen: een smeuïge puree en zoete appeltjes passen er perfect bij. (h)Eerlijke boerenkost voor elke dag!

Garnalenbisque met puree en gepocheerd ei

Garnalenbisque met puree en gepocheerd ei
Dit recept is ontzettend rijk aan smaken en texturen, waardoor het erg feestelijk is. Tegelijkertijd blijft het allemaal vrij eenvoudig en zijn er geen ingewikkelde of speciale kooktechnieken voor nodig. De garnalenbisque heeft enkel wat tijd nodig, de puree wat liefde en de gepocheerde eitjes een beetje training. Het wordt hoe dan ook heerlijk tafelen met dit royale voorgerecht of selecte hoofdgerecht.

Pastinaakpuree met jagerssaus

Pastinaakpuree met jagerssaus
Zin in onvervalste comfortfood dat toch best chique is en met kwaliteitsvolle ingrediënten gemaakt wordt? Zoek niet verdere, deze herfstige en winterse combinatie van jagerssaus met pastinaakpuree is het perfecte kostje om buik en hart op te warmen op een kille avond.

Gegratineerde varkenshaas met broccolipuree en sjalotsaus

Gegratineerde varkenshaas met broccolipuree en sjalotsaus
Dit eenvoudige, alledaagse recept valt toch op doordat de malse stukjes varkenshaas een extra luxueuze touch krijgen door ze met een pakje abdijkaas even te gratineren. Samen met een smeuïge broccolipuree en een verfijnd sausje van sjalot levert dat een heerlijk gerecht voor elke dag op dat toch een beetje anders is.

Raapjesroomsoep

Raapjesroomsoep
Rapen kan je zonder twijfel categoriseren bij de vergeten groentes. Het is nochtans een plaatselijke en voedzame groente die tijdens de herfst- en wintermaanden op je menu hoort te staan. Ingewikkeld hoeft dat zelfs niet te zijn: een eenvoudig soepje volgens de regels van de kunst is al voldoende om lekker te smikkelen!

Zeebaars met koolrabipuree (Colruyt)

Zeebaars met koolrabipuree (Colruyt)
Vis en puree: altijd weer een eenvoudige maar gouden combinatie om elke leeftijd mee te plezieren! Bovendien is het een handige manier om allerlei minder bekende of populaire groentes te serveren. Het receptenteam van Colruyt kiest hier voor een frisse stoemp met kaalrabi. Heerlijk bij de fijne, royale smaak van zeebaars!

Pangasius met groentepuree (Colruyt)

Pangasius met groentepuree (Colruyt)
Nu en dan hoef je het niet ver te zoeken in de keuken. Denk bijvoorbeeld aan een gouden klassieker die bijna altijd past: vis met puree! Het receptenteam van Colruyt kiest in dit recept voor een democratische pangasiusfilet, wortelpuree met erwtjes en een verfijnd dillesausje.

Boerenkoolstamppot met spek en preiroom

Boerenkoolstamppot met spek en preiroom
De basis van dit gerecht is typisch voor Nederlands: een stamppot! Het concept is kinderlijk eenvoudig: aardappelen met een groente aanstoven en grof pureren. Boerenkool is een populaire keuze in dit soort democratische gerechten: lekker, goedkoop en gezond! Aangevuld met knapperige spekjes en een romig preisausje wordt dit een alledaags maar overheerlijk gerecht!

Ardeense varkenshaas met aardpeerpuree en champignons

Ardeense varkenshaas met aardpeerpuree en champignons
De malse en licht gerookte smaak van een Ardeense varkenshaas laat zich uitmuntend combineren met de notige smaak van aardpeer. Deze vergeten groente is fantastisch in een aardappelpuree. Gecombineerd met opgebakken champignons levert dit een verfijnd en zelfs ietwat feestelijk gerecht op dat je weinig moeite kost.

Ovenschotel met zalm en broccolistoemp (Jeroen Meus)

Ovenschotel met zalm en broccolistoemp (Jeroen Meus)
Volgens Jeroen Meus is dit recept perfect om kinderen vis te leren eten. De smeuïge ovenschotel bestaat uit drie lekkere en eenvoudige laagjes: broccolipuree, stukjes zalm in een sausje en een krokant kaaskorstje. Ideale comfort food voor alle leeftijden.

Fishsticks met tartaar en erwtenpuree

Fishsticks met tartaar en erwtenpuree
Om lekker eten op tafel te zetten hoef je niet altijd het warme water opnieuw uit te vinden. Beproefde klassiekers hebben die status met een reden bereikt. Zo gaan we in dit toffe en kindvriendelijke recept aan de slag met fishsticks, een smeuïge puree met knapperige erwtjes en bovenal een op-en-top zelfgemaakte tartaarsaus. Comfort food voor alle leeftijden!

Preistoemp met gehaktbrood (Roger Van Damme)

Preistoemp met gehaktbrood (Roger Van Damme)
Heerlijke klassiekers doen het altijd goed wanneer je een weekmenu samenstelt. Het is geen toeval dat dit soort gerechten klassiekers worden, ze blinken uit in smaak en eenvoud. Hoewel Roger Van Damme een top-patissier is, houdt hij nog steeds van klassieke, alledaagse kost zoals een gehaktbroodje met preistoemp.

Broccoligratin met worst en asperges

Broccoligratin met worst en asperges
Een perfect en snel klaargemaakt gerecht tijdens de herfst en wintermaanden? Gegratineerde puree! Je kan er immers zowat alle denkbare ingrediënten in kwijt en is populair bij jong en oud. In dit gerecht ontdek je een eenvoudige en toch verfijnde versie met broccoli, worst en groene aspergepunten.

Vol-au-vent met frietjes (Sofie Dumont)

Vol-au-vent met frietjes (Sofie Dumont)
Dat dit gerecht hoog scoort bij jong en oud is geen wonder. Een smeuïge vol-au-vent smaakt altijd, zeker wanneer je alles zelf hebt klaargemaakt. Sofie Dumont vertelt in dit recept hoe zij deze oerklassieker van A tot Z aanpakt.