Zout | Zout |

 

Recepten - zout

Coq au vin (Sandra Bekkari)

Coq au vin (Sandra Bekkari)
Deze klassieker uit Frankrijk is smullen geblazen. Sandra werkt enkel met kippenboutjes waardoor het gerecht minder lang moet pruttelen. Daarnaast voegt ze, zoals je van haar mag verwachten, een royale portie groentjes toe.

Pasta carbonara met spek en prei (Jeroen Meus)

Pasta carbonara met spek en prei (Jeroen Meus)
Dit gerecht van Jeroen Meus blinkt uit in smaak én snelheid! De knapperige spekblokjes combineren heerlijk met fijn gesnipperde prei en de traditionele carbonara-bereiding met ei en Parmezaanse kaas.

Uilencupcakes

Uilencupcakes
Wie houdt van snoezige gebakjes die bij een thema zoals Halloween of tovenarij aansluiten moet niet verder zoeken. Deze uilencupcakes zijn ontzettend schattig en lekker tegelijkertijd!

Pasta met tomaat, saffraan en venkelworst (Jeroen Meus)

Pasta met tomaat, saffraan en venkelworst (Jeroen Meus)
Deze alledaagse pastabereiding van Jeroen Meus is een echte klassieker met veel smaak en pit. De Italiaanse venkelworstjes geven een eigenzinnige toets aan dit gerecht met een pittig en uitgesproken tomatensausje als finish.

Thaise viscurry

Thaise viscurry
Wie oosterse gerechten kan smaken, zal dit eenvoudige en kruidige gerecht weten te waarderen. Deze eenvoudige Thaise curry combineert alle klassieke ingrediënten tot een comfortabel gerecht met malse stukjes vis waardoor je je heel even aan de andere kant van de wereld waant. Lekker met noedels of rijst.

Pasta met knolseldersaus en gehakt

Pasta met knolseldersaus en gehakt
Knolselder is een typisch ingrediënt in winterse gerechten. Stoofpotjes, soepen, bij wild,... Nochtans is de typische groente van bij ons veelzijdiger dan je denkt. Ontdek ik dit gerecht een verrassende pastabereiding met gehakt, heel wat groentjes en bovenal een saus op basis van kaas en knolselder!

Vegetarische chili met bonen (slowcooker)

Vegetarische chili met bonen (slowcooker)
De vegetarische variant van chili con carne, chili SIN carne, is heus geen minderwaardige versie van deze klassieker uit Mexico. Je kan het gebrek aan vlees perfect opvangen met allerlei ingrediënten. Bonen, bijvoorbeeld! Ze zijn goedkoop, voedzaam en geven het gerecht een unieke toets. Door het klaar te maken in een slowcooker heb je er bovendien weinig werk aan en komen alle smaken helemaal tot hun recht.

Thaise bowl met runderreepjes

Thaise bowl met runderreepjes
Regelmatig variëren is de sleutel tot blijvend eet- en kookplezier. Het kan bijvoorbeeld erg leuk zijn om te neuzen in recepten en bereidingstechnieken van de andere kant van de wereld. Zo deed het receptenteam van Colruyt inspiratie op in Thailand voor deze malse runderreepjes, vrolijk gepresenteerd in een bowl met veel groentjes en rijst.

Orzo met scampi, harissa en dille

Orzo met scampi, harissa en dille
Voor een verrassend gerecht dat toch alledaags is, volstaat het om met minder gebruikelijke ingrediënten aan de slag te gaan. Dit smakelijke eenpansgerecht combineert een erg fijne pasta (orzo) met scampi en boerenkool in een pittige en kruidige bereiding dankzij flink wat harissa en dille. Verrassend heerlijk, beloofd!

Bananenbrood met hazelnoten en chocolade (Sandra Bekkari)

Bananenbrood met hazelnoten en chocolade (Sandra Bekkari)
Behalve een ideale manier om restjes banaan op te werken, is bananenbrood gewoon een heel lekker tussendoortje. Dat weet Sandra Bekkari ook, al is deze variant van haar - zoals je mag verwachten - net iets origineler en gezonder door pindakaas, hazelnoten én stukjes chocolade toe te voegen.

Sponscake met aardbeien

Sponscake met aardbeien
Een sponscake is de perfecte keuze voor liefhebbers van zacht en sappig gebak. Aangevuld met verse aardbeitjes en wat slagroom maak je er zonder gek veel werk een fraai en lekker dessert van waar jong en oud van zal smullen.

Provençaalse mosselen met ovenfrietjes (Sandra Bekkari)

Provençaalse mosselen met ovenfrietjes (Sandra Bekkari)
Leve het mosselseizoen! Deze plaatselijke lekkernij is buitengewoon lekker wanneer ze naturel worden klaargemaakt, maar omdat variëren én een extra portie groentjes nooit kwaad kan, presenteert Sandra Bekkari in dit recept haar variant met een Provençaal sausje, zelfgemaakte frietjes én homemade mayonaise.

Capellini met gehakt, paddenstoelen en minitomaten (Jeroen Meus)

Capellini met gehakt, paddenstoelen en minitomaten (Jeroen Meus)
Wanneer het vooruit moet gaan in de keuken is dit recept van Jeroen Meus een perfecte keuze. Niet alleen maak je deze pasra met gehakt snel klaar, je lepelt het daarnaast ongetwijfeld vlot binnen. Lekker en simpel, meer moet dat soms niet zijn.

Bananenkoekjes

Bananenkoekjes
Heb je enkele (over)rijpe in de fruitschaal liggen? Gooi ze niet weg, je kan er makkelijk lekkere maar eenvoudige koekjes van maken die perfect zijn als tussendoortje.

Jambalaya (Loïc Van Impe)

Jambalaya (Loïc Van Impe)
Jambalaya kan je gerust als een soort paella omschrijven. Deze Creoolse klassieker maak je immers door rijst traag te laten garen in een ruime pan. Perfect om een groot gezelschap van lekkers te voorzien. Loïc toont in dit recept zijn versie met merguez en varkensspiering en lekker veel cajunkruiden!