Recepten - appel

Kerriescampi met tartaar van appel en avocado (Colruyt)

Kerriescampi met tartaar van appel en avocado (Colruyt)
Op zoek naar een leuk hapje dat altijd past? Feestelijk of gewoon, winter of zomer, met dit toffe en gemakkelijke borrelglaasje van Colruyt kan je alle kanten op. De frisse tartaar van appel en avocado past perfect bij de kruidige scampi.

Apple Cider Bourbon Sour

Apple Cider Bourbon Sour
Cocktails enkel in de zomer? Vergeet het maar, ook in de herfst of winter kan je lekkere drankjes mixen die perfect passen bij het frissere weer. Deze hartverwarmende cocktail is de perfecte verwarmer na een stevige wandeling.

Varkensgebraad met tripel en knolselder (Jeroen Meus)

Varkensgebraad met tripel en knolselder (Jeroen Meus)
In dit recept gaat Jeroen Meus de familiale toer op. Het is geen moeilijk en heel smaakvol gerechtje dat zelfs wat rustiek is. Verwacht geen speciale smaken of specifieke technieken: gewone en vooral lekkere alledaagse kost!

Gezonde kip-currysalade (Sandra Bekkari)

Gezonde kip-currysalade (Sandra Bekkari)
Als je gezonder wil eten volstaat het niet om enkel 's avonds een extra inspanning te leveren. Onze klassieke broodmaaltijden met lekker veel beleg zijn veelal caloriebommen met weinig gezonde voedingstoffen. Zelf je beleg klaarmaken kan een enorme verandering zijn, vraag dat maar aan Sandra Bekkari die in dit recept een echte klassieker in een mager - maar zeker zo lekker - jasje steekt.

Koolvis met aardappelen in de oven en veldsla (Jeroen Meus)

Koolvis met aardappelen in de oven en veldsla (Jeroen Meus)
Door koolvis op tafel te zetten, zorg je voor een lekker en mager gerecht. De soort is verwant aan de kabeljauw en heeft een heerlijke, volle smaak en textuur. Meer heeft Jeroen niet nodig om een smakelijk gerecht te bouwen. Met knapperige aardappelen uit de oven, een frisse salade en een kruidenkorstje op de vis zorgt hij eens te meer voor dagelijkse kost met nét dat beetje meer.

Kip met rijst en currysaus (Peter Goossens)

Kip met rijst en currysaus (Peter Goossens)
Dit is een heel eenvoudige klassieker waar je niet onmiddellijk op een culinair niveau aan denkt. Enter Peter Goossens! De topchef kan als geen ander het beste uit eenvoudige ingrediënten halen. In dit recept zorgt de Njam-chef voor een speciale ervaring door alle elementen van deze klassieker op te krikken tot een spectaculair niveau met een lijstje heerlijke Aziatische ingrediënten.

Ardeens varkenshaasje met peperroomsaus, krieltjes en witloof-appelsalade

Ardeens varkenshaasje met peperroomsaus, krieltjes en witloof-appelsalade
Met een varkenshaasje, de filet, kan je zonder lastige trucjes lekkere gerechten maken. Het sappige vlees heeft enkel wat tijd nodig om rustig te garen. Serveer daarenboven met geschikte groentjes en dito saus om je gasten een geweldig diner te bezorgen. In dit recept gaan we bovendien aan de slag met een Ardeense varkenshaas: licht gerookt en daardoor nog fijner van smaak. Ideaal op een kille herfst- of winteravond.

Toastje met zwarte pens en kaneelappel

Toastje met zwarte pens en kaneelappel
Tijdens de feestdagen is het traditiegetrouw alle hens aan dek om lekkere, originele maar niet al te moeilijke hapjes te vinden. Met dit kinderlijk eenvoudig receptje is die zoektocht verleden tijd!

Appelmoes

Appelmoes
Bestaat er iets eenvoudiger waar je jong en oud immer kan plezieren dan appelmoes? Het oeroude recept is onwaarschijnlijk eenvoudig, zoals je dadelijk zal merken. Gedaan met kant-en-klare appelmoes, voortaan maak je die gewoon zelf. Lekkerder, gezonder en goedkoper!

Normandisch stoofpotje

Normandisch stoofpotje
Wie Normandië zegt, denk - op culinair vlak - aan appelen, cider, zeevruchten en kaas. Heerlijk authentieke ingrediënten waar heel wat lekkers mee te bereiden valt. Dit recept haalt inspiratie in die traditionele Normandische keuken en koppelt dat aan een Belgische aanpak. Het resultaat is een heerlijk stevige stoofpot, ideaal na een fikse wandeling langs woeste kuststroken.
Loading...