Paradise

Paradise
Op zoek naar een originele en smaakvolle aperitief? Dan is een Paradise, zoals de naam uiteraard al weggeeft, een fantastische keuze!

Zombie

Zombie
Die opvallende naam doet weinig vermoeden over de aard van deze originele cocktail. Het is eentje gevorderden door het behoorlijk lijstje ingrediënten én het flinke alcohol-percentage - ondanks de fruitige smaak (wat meteen de griezelige naam verklaart!). Deze is alleszins het proberen waard, de smaak is vol en uniek, onder meer door de aanwezigheid van absint.

Mimosa

Mimosa
Deze klassieke cocktail is een populaire starter op feestjes. Sommige luchtvaartmaatschappijen serveren deze cocktail steevast in eerste klasse. Ook op een brunch misstaat een Mimosa niet. Het is immers een heel eenvoudige en toegankelijke cocktail: half schuimwijn, half appelsiensap. Simpel, elegant en verfrissend.

Adriatique

Adriatique
Een lekkere aperitief is bij voorkeur fris, niet te zoet maar mag wel wat fruitig zijn. Een Adriatique past helemaal in dat plaatje. Deze minder bekende cocktail wordt gemaakt met Amaro Montenegro, een bijzonder lekkere likeur uit Italië, en vers appelsiensap.

Kippenbrazades met oosterse juliennegroentjes en gestoomde broccoli

Kippenbrazades met oosterse juliennegroentjes en gestoomde broccoli
Ietwat origineel en mager koken zonder ingewikkelde, dure of tijdrovende technieken is niet vanzelfsprekend. Het juiste recept vinden, dat is de truc! Deze makkelijke marinade maakt van een eenvoudige kippensaté een formidabel smaakvolle brazade die perfect past bij de simpele maar exotisch getinte groenteweelde.

Monkey Gland

Monkey Gland
Deze cocktail uit de jaren '20 heeft een sappig verhaaltje achter zich. De bedenker koos de naam vanwege het toenmalig populaire - maar volstrekt verzonnen - verhaal dat de transplantatie van een testikel van een aap voor meer uithoudingsvermogen zou zorgen. Klinkt wat vies? De cocktail is gelukkig er lekker!

Americano

Americano
Een Americano-cocktail is misschien niet heel erg bekend, het is wel een officieel erkende klassieker. Het beste bewijs: dit was het drankje dat James Bond bestelde in het eerste boek van Ian Fleming!

The Martinez

The Martinez
Deze minder bekende cocktail is erg klassiek. Vaak wordt dit verfijnde drankje beschouwd als de voorganger van de Martini. Perfect als je zin hebt in een stijlvolle cocktail!

Tataki van eend met noedelsalade (Jeroen Meus)

Tataki van eend met noedelsalade (Jeroen Meus)
In dit originele recept waagt Jeroen Meus zich aan een Japanse bereidingsterm waarbij het vlees eerst gebakken en dan pas gemarineerd wordt. Het resultaat is exotisch lekker, zeker met de frisse noedelsalade erbij. Het proberen waard!

Mai Tai

Mai Tai
Deze bijzonder lekkere cocktail is een heuse klassieker. Zelf maken is niet moeilijk, maar het vraagt iets meer tijd dan de gemiddelde cocktail. Er bestaan bovendien behoorlijk wat variaties. Na een dikke tiental minuten kan ook jij genieten van deze zalig zonnige cocktail!
Loading...