Chorizo? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be Chorizo? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - chorizo

Rokerige chorizo-zalm (Jamie Oliver)

Rokerige chorizo-zalm (Jamie Oliver)
Chorizo, een pittige Spaanse worst, is een godsgeschenk om allerlei ingrediënten op een verrassende manier klaar te maken. De olie drie vrijkomt wanneer je de worst even aanbakt is immers ontzettend smaakvol en geeft instant karakter aan eender welke bereiding. Zo kiest Jamie Oliver voor een heel eenvoudige, zuiderse bereiding die toch een uitgesproken smakenpalet oplevert. Zalm, chorizo, tomaatjes, olijven en basilicum. That's it! Bonus? Dit recept heeft iets romantisch!

Gebraden kip met venkel en chorizo (Colruyt)

Gebraden kip met venkel en chorizo (Colruyt)
Gebraden kip is een uitstekende keuze om regelmatig op het menu te zetten. Mager, smaakvol vlees en de oven doet al het werk. Het receptenteam van Colruyt zorgt in dit toffe recept voor een extra smaakvol en zuiders gerecht door chorizo, gebraden patatjes, venkel en paprika toe te voegen.

Penne met chorizo, grijze garnalen en groene asperges

Penne met chorizo, grijze garnalen en groene asperges
De mogelijkheden met pasta zijn eindeloos. En hoewel eenvoud doorgaans de meest verstandige keuze is, kan het nu en dan leuk en vooral extra lekker zijn om met net dat ietsje meer aan de slag te gaan. Ontdek daarom in dit recept een royale pasta met chorizo, bisque, grijze garnalen en groene asperges.

Coquilles met chorizo en maïs

Coquilles met chorizo en maïs
De elegante en verfijnde smaak van coquilles levert in de meeste gevallen eerder sobere gerechtjes op. Het is zonde zo'n kwaliteitsproduct te overgieten met te veel andere en sterke smaken. Met de juiste balans is het echter perfect mogelijk om gedurfde en originele combinaties te realiseren. Zo gaan we in dit recept aan de slag met chorizo en maïs! Perfect als verrassend (voor)gerecht dat alledaags en toch feestelijk is.

Chorizo-scampi-prikkers met salsa verde (Jeroen Meus)

Chorizo-scampi-prikkers met salsa verde (Jeroen Meus)
Jeroen Meus is van alle culinaire markten thuis. Ook een alledaags, zuiders hapje met een lekkere salsa tovert hij uit zijn koksmuts. Verras je gasten met deze eenvoudige prikkers van scampi, chorizo en mozzarella: heerlijk en toch eenvoudig.

Kip met chorizo en champignons in spinazieroom (Colruyt)

Kip met chorizo en champignons in spinazieroom (Colruyt)
Er is niks zo comfortabel als een gerecht waarbij je het meeste werk kan overlaten aan de oven. Dat heeft het receptenteam van Colruyt goed begrepen. Dit smaakvolle recept is bovendien voor de echte lekkerbek: talloze smaken en texturen worden tot een fraai geheel gecombineerd: pittige chorizo, malse kippenbouten, knapperige stukjes aardappel, een smeuïg roomsausje met malse spinazie en zachte champignons. Een alledaags feest!

Eén-pan-spaghetti met chorizo

Eén-pan-spaghetti met chorizo
Niks zo comfortabel als een gerecht waar je slechts één pot of pan voor moet vuilmaken. In deze comfortabele pastabereiding zorgt de pittige smaak van chorizo voor pittige en smaakvolle spaghetti met tomatensaus.

Mosselen met chorizo en cider

Mosselen met chorizo en cider
Liefhebbers van mosselen: opgelet! Dit makkelijke recept geeft een verrassende twist aan deze heuse delicatesse uit de lage landen! Enkele stukjes chorizo en wat chili zorgen voor een pittig accent, wat perfect gebalanceerd wordt met een fris, smeuïg sausje op basis van cider en room.

Rijstschotel met kippenhaasjes en chorizo (Colruyt)

Rijstschotel met kippenhaasjes en chorizo (Colruyt)
Bij gebrek aan tijd is een ovenschotel, die je eventueel op voorhand al klaarmaakt, een godsgeschenk. Het receptenteam van Colruyt combineert de zachte smaak van kip, met de pittige smaak van chorizo. Aangevuld met rijst, een kaaskorstje en een tomatensausje met erwten en broccoli, levert dat onvervalste comfortfood op voor jong en oud!

Boerenkool met koolrabi en chorizo (Pascale Naessens)

Boerenkool met koolrabi en chorizo (Pascale Naessens)
Dit recept is een fraai voorbeeld van de typische kookstijl van Pascale Naessens: een minimum aan ingrediënten, een maximum aan smaak! Tegelijkertijd is het een uitzondering, wat worst zal ze niet snel gebruiken in haar recepten omdat ze doorgaans te weinig gezonde bestanddelen bevatten. Voor chorizo, die typische pittige worst uit Spanje, maakt ze echter graag een uitzondering.

Spaans stoofpotje met chorizo en kabeljauw

Spaans stoofpotje met chorizo en kabeljauw
Wie al wat avontuurlijk durft te zijn in de keuken, weet dat vis en vlees prima gecombineerd kunnen worden. Dat gegeven kom je wel vaker tegen in landen met een ruime kuststrook. Zo combineren Spanjaarden de pittige smaak van hun befaamde chorizoworst graag met een mals stukje vis. Dit heerlijke stoofpotje met orzo brengt je dan ook in geen tijd naar de Spaanse costa's.

Jambalaya (Loïc Van Impe)

Jambalaya (Loïc Van Impe)
Jambalaya kan je gerust als een soort paella omschrijven. Deze Creoolse klassieker maak je immers door rijst traag te laten garen in een ruime pan. Perfect om een groot gezelschap van lekkers te voorzien. Loïc toont in dit recept zijn versie met merguez en varkensspiering en lekker veel cajunkruiden!

Geroosterde kabeljauwfilet met chorizo

Geroosterde kabeljauwfilet met chorizo
Met dit charmante recept trek je een subtiele Spaanse kaart. De gebraden aardappeltjes doen in combinatie met de chorizo en paprika wat denken aan patatas bravas, terwijl de malse smaak van de kabeljauw voor een mild en smaakvol geheel zorgt. Extra bonus aan dit recept: je kan al het werk aan de oven overlaten!

Gebakken spiering in bonensaus (Loïc Van Impe)

Gebakken spiering in bonensaus (Loïc Van Impe)
Spiering is een erg mals stuk varkensvlees dat een beetje ondergewaardeerd is. Daar wil tv-kok Loïc Van Impe verandering in brengen met dit rustieke gerecht met een kruidige bonensaus propvol mediterrane smaken

Linguine met scampi’s en chorizo (Colruyt)

Linguine met scampi’s en chorizo (Colruyt)
Vis en vlees is een succesvolle combinatie die we niet zo vaak benutten. Met het juiste recept in de hand kan je er nochtans heel volle en rijke gerechten mee bereiden. Zoek het evenmin te ver, zo gaat het receptenteam van Colruyt voor de makkelijke maar zeer geslaagde combinatie van scampi en chorizo in dit recept. Deze heerlijke pasta met een Spaans accentje is bovendien in een handomdraai klaar!