Bijou

Bijou
Aan deze cocktail kleeft een leuk verhaal: de naam, Frans voor juweel, zou immers gekozen zijn vanwege de drie drankjes en hun kleuren die gemixt worden. Alsof je een glas met robijn, smaragd en diamant presenteert! Daarenboven is dit een heel frisse en stijlvolle cocktail, het proberen waard.

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine
Iedereen kent quiche, een smakelijke groentetaart met opgeklopt ei en room. Het leukste aan dit eenvoudige maar klassieke recept uit de Franse keuken is dat je er eindeloos mee kan variëren. Eén variant blijft echter, terecht, het meest populair: de quiche Lorraine. Deze klassieker met spek, kaas en ui/prei smaakt altijd.

Bearnaise (Peter Goossens)

Bearnaise (Peter Goossens)
Van alle klassieke sausen die er wereldwijd bestaan, zijn er weinigen die zo populair zijn als bearnaise. Zelf een geslaagde bearnaise kloppen is overigens echt niet moeilijk. Met een beetje ervaring en een handig recept als dit, serveer je vanaf nu overheerlijke, verse bearnaise. En wie anders dan topchef Peter Goossens kan je vertellen hoe je dit tot een geslaagd einde brengt?

Varkenshaasje met jagersaus en kroketten (Jeroen Meus)

Varkenshaasje met jagersaus en kroketten (Jeroen Meus)
Dit is een heel klassiek en toegankelijk recept van Jeroen Meus. Het is het ideale gezinsgerecht op een rustige zondag: een malse varkenshaas met een royaal sausje en kroketjes. Meer moet dat soms echt niet zijn.

Gemarineerde varkenshaas met zwarte tapenade, gebakken aardappelblokjes en bloemkool

Gemarineerde varkenshaas met zwarte tapenade, gebakken aardappelblokjes en bloemkool
Met dit origineel lente-recept laat je de kille wintermaanden in een handomdraai smelten. De zachte marinade levert uiterst malse stukjes vlees op, het laagje tapenade zorgt voor een frisse en zuiderse toets. De gebakken aardappelblokjes geflankeerd van krokante stukjes bloemkool maken het helemaal af. Aan de slag!

Zalm met pastinaakpuree en beurre blanc (Jeroen Meus)

Zalm met pastinaakpuree en beurre blanc (Jeroen Meus)
Pastinaak werd nog niet zo lang geleden steevast omschreven als een vergeten wintergroente. Dat is al lang niet meer het geval, mede dankzij inspanningen van bekende chefs. Jeroen Meus mag in dat lijstje niet ontbreken, in dit klassieke recept maakt hij er een kruidige stoemp van. Doe daar een lekker stukje zalm en een klassieke 'beurre blanc' bij, en je weet dat het absoluut lekker zal zijn!

Sappig kalkoengebraad met champignons in whiskeysaus en aardappelgratin

Sappig kalkoengebraad met champignons in whiskeysaus en aardappelgratin
Tijdens de kerstdagen kan kalkoen niet op het menu ontbreken. Dit smakelijke vlees is, indien je het sappig kan bereiden, een ware traktatie voor jong en oud. Dat sappig is niet zo makkelijk, bovendien vragen ook de feestelijke garnituren - zoals aardappelgratin en champignons in een whiskeysausje - ook veel aandacht. Paniek? Niet nodig, dit recept helpt je de feestdagen doorkomen als een volleerde kok!

Grand-Veneursaus (Colruyt)

Grand-Veneursaus (Colruyt)
Tijdens het wildseizoen wordt de vrolijke Bourgondiër verwend met de fijnste vleeswaren. Een lekker stukje wild verdient echter een minstens zo heerlijke saus die de krachtige smaken kan compenseren en verrijken. Geen betere kandidaat dan de oerklassieke Franse Grand-Veneursaus. Vol van smaak en met zoete toetsen: onmisbaar op een waar festijn!

Quiche met zalm en broccoli

Quiche met zalm en broccoli
Geen plezieriger gerecht dan quiche! Simpel, snel klaar, weinig gedoe, lekker en een veelheid aan potentiële ingrediënten. In deze variant worden gerookte zalm en broccoli gecombineerd tot een prima gerecht.

Croque monsieur

Croque monsieur
Een oerdegelijke en lekker klassieke middaglunch: croque monsieur! Maar hoe maak je de perfecte, authentieke croque? Dit recept helpt je op weg.
Loading...