Steak met champignonroomsaus (Piet Huysentruyt)

Steak met champignonroomsaus (Piet Huysentruyt)
Van alle klassiekers moet deze toch wel één van de allerbekendste zijn. Zo'n typische steak champignon (of archiduc) is smakelijk lekker in alle eenvoud. Met dit recept, van de hand van Piet Huysentruyt, kan ook jij dadelijk genieten van dit Franse topgerecht.

Struisvogelsteak met pittige roomsaus en boontjes

Struisvogelsteak met pittige roomsaus en boontjes
Struisvogel is geen veelvoorkomende keuze op onze tafel. Het ietwat exotische vlees heeft nochtans een heerlijke en rijke smaak. Om dit verfijnde stukje vlees perfect tot zijn recht te doen komen, volstaat een royale maar simpele saus en eenvoudige garnituur.

Kalfsfricassee met verse frietjes

Kalfsfricassee met verse frietjes
Deze absolute klassieker behoeft geen introductie. Het is authentieke zondagskost uit grootmoederskeuken. De verse frietjes maken het feest compleet!

Mosselen met Guinness (Jamie Oliver)

Mosselen met Guinness (Jamie Oliver)
Mosselen eten we in België het liefst op de klassieke manier: met krokante frietjes en verder zonder veel poespas. Niets mis mee, integendeel, maar waarom geen creatievere aanpak een kans geven? Jamie Oliver neemt je mee naar de kusten van Ierland en combineert de zilte smaak van mosselen met een romige Guinness. Heerlijk!

Varkenshaasje met paddenstoelenmengeling in rodewijnsaus

Varkenshaasje met paddenstoelenmengeling in rodewijnsaus
Het geheim van een rijkelijke maaltijd zit 'm soms in heel eenvoudige accenten die de pure smaak van alle ingrediënten netjes samenbrengen. De meest eenvoudige manier om daartoe te komen: een lekkere saus! Dit toffe recept is ideaal op zondag: een malse varkenshaas aangevuld met een piekfijn sausje.

Mosselen met verse frietjes

Mosselen met verse frietjes
Tijdens zwoele zomerdagen is er geen gerecht dat beter past dan overheerlijke mosselen met verse frietjes!

Bearnaise (Peter Goossens)

Bearnaise (Peter Goossens)
Van alle klassieke sausen die er wereldwijd bestaan, zijn er weinigen die zo populair zijn als bearnaise. Zelf een geslaagde bearnaise kloppen is overigens echt niet moeilijk. Met een beetje ervaring en een handig recept als dit, serveer je vanaf nu overheerlijke, verse bearnaise. En wie anders dan topchef Peter Goossens kan je vertellen hoe je dit tot een geslaagd einde brengt?

Reebil met bruine uien-wortelsaus

Reebil met bruine uien-wortelsaus
Wanneer je het voorrecht hebt om met een geweldig verfijnd stukje vlees als reebil aan de slag te gaan, moet je vooral onthouden dat eenvoud siert. Dergelijk elegant vlees heeft immers niet veel nodig, een flink sausje met smaakvolle groentjes en kroketjes zijn meer dan voldoende om geweldige zondagskost te serveren.

Gehaktstoofpotje in roomsaus

Gehaktstoofpotje in roomsaus
Wanneer de dagen terug korter en frisser worden, smaakt er niets beter dan een dampend stoofpotje. Het vooruitzicht op gezellige avonden voor het haardvuur kunnen niet zonder stevige maar smakelijke éénpansgerechten zoals dit simpel maar lekker stoofpotje van boerengehakt.

Oosterse kipburgers

Oosterse kipburgers
Jong en oud kan je ongetwijfeld bekoren met een lekkere hamburger. Dat kan bovendien best verfijnd en culinair zijn, laat je inspireren tot een oosterse kippenburger met dit makkelijk recept!
Loading...