Kalkoenkrokantje van Parmezaan op een rösti

Kalkoenkrokantje van Parmezaan op een rösti
Aperitiefhapjes hoeven je niet, op zoek naar exotische ingrediënten, naar de winkel te jagen. Ook met alledaags materiaal maak je iets lekker - en zeker zo origineels! - klaar.

Courgetterolletjes met gedroogde ham en ricotta

Courgetterolletjes met gedroogde ham en ricotta
Lekkere hapjes zijn niet te versmaden. Denk maar aan zalige Spaanse tapa's: verfijnd, gevarieerd en altijd lekker. Deze courgetterolletjes passen perfect binnen die beschrijving.

Puree forestière met gegratineerde schnitzel

Puree forestière met gegratineerde schnitzel
Dit recept combineert ideetjes en ingrediënten uit bosrijke gebieden, denk aan Duitsland, Oostenrijk, de Ardennen,... Het resultaat is een gevarieerde puree boordevol smaak (spinazie, kastanjechampignons en walnoten), gecombineerd met smeuïge schnitzels. Ideale kost na een gezellige maar stevige wandeling door het bos!

Gegrilde mosselen

Gegrilde mosselen
Hoewel er weinig kan tippen aan klassiek gegaarde mosselen, zijn ze met een beetje meer aandacht net zo goed in te zetten als simpel hapje of voorgerecht.

Gemarineerde tonijnspies met tomaten-mangosalsa

Gemarineerde tonijnspies met tomaten-mangosalsa
Hoewel tonijn niet goedkoop is, is het een waanzinnig lekkere vis waar je op erg veel manieren mee aan de slag kan. Het stevige vlees leent zich tot allerlei keukens, van klassiek tot exotisch. Dit recept sluit aan bij de laatste categorie met een oosterse marinade en een zoet-frisse salsa van mango en tomaat. Als hoofd- of voorgerecht én erg lekker op de barbecue!

Gemengde vleessatés royal

Gemengde vleessatés royal
Geen geslaagde barbecue zonder lekkere satés. Wil je net dat ietsje meer, kan je deze gerust zelf maken. Dat heeft alleen maar voordelen: goedkoper, plezanter en je kan helemaal naar wens samenstellen. Dit recept is voor de echte fijnproever die niet goed kan kiezen: royale vleessatés met voor ieder wat wils. Feestelijk en lekker!

Gegrilde nougat met esdoornsiroop

Gegrilde nougat met esdoornsiroop
Na een uitgebreid diner is een lekker dessert nooit overbodig, al kan het soms vervelend veel werk vragen. Probeer daarom dit belachelijk eenvoudig receptje eens. Voor de echte zoetekauw, in een handomdraai klaar én origineel. Je hoeft enkel de thee en de koffie nog klaar te zetten.