Linguine? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be Linguine? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - linguine

Pasta met zalm en spinazieroom

Pasta met zalm en spinazieroom
Snel, niet al te moeilijk en toch gezond koken? Het is een uitdaging waar we vaak mee worstelen. Bondige en eenvoudige receptjes kunnen dan een hemelse oplossing zijn. Vandaar: volkoren pasta met zalm, spinazie en kerstomaatjes in luchtig roomsausje. Klaar in een handomdraai en verdomd lekker!

Steak met linguini en broccoli (Colruyt)

Steak met linguini en broccoli (Colruyt)
Voor simpele maar geslaagde combinaties kan je altijd op het receptenteam van Colruyt rekenen. Deze snelle pasta combineert broccoli met steak en voegt er edamameboontjes en een crunchy accent van walnoot aan toe. Perfecte dagdagelijkse kost!

Pasta met tomaat, saffraan en venkelworst (Jeroen Meus)

Pasta met tomaat, saffraan en venkelworst (Jeroen Meus)
Deze alledaagse pastabereiding van Jeroen Meus is een echte klassieker met veel smaak en pit. De Italiaanse venkelworstjes geven een eigenzinnige toets aan dit gerecht met een pittig en uitgesproken tomatensausje als finish.

Italiaanse gehaktballen met tagliolini (Gennaro Contaldo)

Italiaanse gehaktballen met tagliolini (Gennaro Contaldo)
Wie houdt van een eenvoudige, authentieke pasta met weinig poespas en liefde voor de pure, Italiaanse keuken zal dol zijn op deze pasta van Gennaro Contaldo. Het geheim? Malse gehaktballetjes die niet gebakken maar gestoomd worden!

Linguine met scampi, garnalen en kerstomatensaus

Linguine met scampi, garnalen en kerstomatensaus
Wie houdt van een elegante pasta met het allerbeste uit de zee: deze linguine met scampi, garnalen en een verfijnd sausje van kerstomaten en witte wijn zal je doen watertanden. Met een minimum aan moeite én ingrediënten zet je deze luxueuze pasta zo op tafel.

Spaghetti alla vongole

Spaghetti alla vongole
Elke zichzelf respecterende fan van de Italiaanse keuken begint te watertanden van deze fantastische klassieker! De venusschelpjes garanderen een heerlijk verfijnde smaak waar je, behalve knoflook, relatief weinig aan hoeft toe te voegen. Het gerecht vraagt bovendien erg weinig werk. Haal de zomer in huis met dit authentieke recept!

Spaghetti al ragù

Spaghetti al ragù
Ragù is een Italiaanse stoofsaus waar je talloze ingrediënten voor kan gebruiken. Het échte geheim? Tijd! In dit recept leer je een heel klassieke ragù maken op basis van spek en gehakt. Het lijkt op een bolognese-saus (wat ook een ragù is), al ligt de focus in dit recept sterker op tomaten, rode wijn en kruiden.

Pasta all’amatriciana (Jeroen Meus)

Pasta all’amatriciana (Jeroen Meus)
Wie een op-en-top Italiaans gerecht wil klaarmaken, moet een pasta all’amatriciana zeker en vast in overweging nemen. Met gepekelde varkenswangen en tomaten maak je deze fantastisch simpele pasta die barstensvol typische smaken zit. Ook Jeroen Meus is er dol op. Ontdekt hieronder hoe hij deze klassieker klaarmaakt.

Pasta met gehakt, champignons en parmezaan (Jeroen Meus)

Pasta met gehakt, champignons en parmezaan (Jeroen Meus)
Met deze alledaagse pastabereiding bewijst Jeroen Meus eens te meer dat dit niet noodzakelijk in een banaal gerecht moet resulteren. Dit recept maak je in geen tijd klaar en bevat eenvoudige, betaalbare ingrediënten die toch heerlijk samenkomen. Enkel het lepeltje truffelpasta maakt dit gerecht tot een verdoken feestmaal!

Spaghetti met avocadosaus en spekjes

Spaghetti met avocadosaus en spekjes
In tegenstelling tot wat het woord doet vermoeden, heb je niet noodzakelijk room nodig om een romig sausje te maken! Dit recept bewijst dat lekkere, verse avocado's net zo goed kunnen gebruikt worden. Samen met erwtjes, edamame-boontjes en knapperige spekjes levert dit snelle pastagerecht een verfijnd resultaat op waar je regelmatig naar kan (en zal) teruggrijpen.

Kabeljauwhaasje met linguine in kerrieroom (Colruyt)

Kabeljauwhaasje met linguine in kerrieroom (Colruyt)
Een mals stukje witte vis, zoals kabeljauw, is een vaste waarde in veel huishoudens. Het is lekker en gezond. Colruyt voegt daar een smeuïge roomsaus, boordevol groentjes, en linguine aan toe. Het resultaat is een alledaagse maar rijkelijke pasta die bovendien niet veel werk vraagt.

Pasta carbonara met mosselen

Pasta carbonara met mosselen
Pasta carbonara behoeft geen introductie. Deze eenvoudige en smeuïge pasta met spek, ei en kaas is een snelle, smakelijke hap die altijd past. Dit recept geeft een verrassende twist aan deze Italiaanse topper: mosselen! Het sausje op basis van room en cider mag dan wel niet helemaal authentiek zijn, de volle aroma's zullen je zintuigen verwennen!

Linguine met spinaziepesto en balletjes

Linguine met spinaziepesto en balletjes
De typische pesto Genovese (basilicum, knoflook en Parmezaanse kaas) is natuurlijk niet de enige manier waarop je dit stevige sausje kan bereiden. In dit recept maken we een pesto op basis van spinazie, een heerlijke variant die je net als de klassieke pasta pesto best serveert met linguine. De gehaktballen maken het festijn compleet, al kan je ze gerust achterwege laten indien je liever vegetarisch eet.

Spaghetti met gebakken bloemkool

Spaghetti met gebakken bloemkool
Bloemkool is veel veelzijdiger dan je zou denken. Vergeet gekookte bloemkool in witte saus, deze typische groente van bij ons kan je een heel andere smaak geven door ze te bakken. In combinatie met een eenvoudig tomatensausje levert dat een verfijnde vegetarische pasta op die je regelmatig terug op het menu zal willen zetten.

Linguine met tonijn en gamba’s (Jamie Oliver)

Linguine met tonijn en gamba’s (Jamie Oliver)
Dit pitoreske gerecht van Jamie Oliver komt rechtstreeks uit Italië en bevat een heerlijke agrodolce-stijl. Dit wil zeggen dat de linguine op smaak wordt gebracht met iets dat het midden houdt tussen een saus en kruidige smaakmaker (zoals een currypasta). De dikke saus bevat meestal een zoet én zuur accent, maar de variaties zijn eindeloos. Jamie combineert de gamba's en tonijn met de heerlijke, aanwezige smaken van kaneel, pistache, peterselie, azijn en saffraan. Alledaags, en toch ook pure luxe op je bord!