Low Carb? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be Low Carb? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - low carb

Coq au vin (Sandra Bekkari)

Coq au vin (Sandra Bekkari)
Deze klassieker uit Frankrijk is smullen geblazen. Sandra werkt enkel met kippenboutjes waardoor het gerecht minder lang moet pruttelen. Daarnaast voegt ze, zoals je van haar mag verwachten, een royale portie groentjes toe.

Kikkererwten-tajine (slowcooker)

Kikkererwten-tajine (slowcooker)
Het interessante van een slowcooker is, zoals het woord zelf zegt, de tijd die genomen wordt om iets klaar te maken. Die uren geduld zorgen er immers voor dat alle smaken extra tot hun recht komen. Voor dit Noord-Afrikaans stoofpotje, dat je ook in een tajine zou kunnen klaarmaken, worden talloze groentjes gecombineerd met typische smaakmakers. Heerlijk als bijgerecht of vegetarisch hoofdgerecht.

Vis in tomatensaus (Jamie Oliver)

Vis in tomatensaus (Jamie Oliver)
Jamie Oliver mag dan wel een Britse chef zijn, hij is dol op de mediterrane keuken en weet precies hoe je met een handvol zuiderse ingrediënten een buitengewoon smaakvol gerecht op tafel tovert. Zo combineert hij in dit magere, low-carb recept een fijn stukje vis met een eenvoudige tomatensaus én is al het werk voor de oven.

Quinoasalade met kikkererwten (Colruyt)

Quinoasalade met kikkererwten (Colruyt)
Een gezonde lunch of licht avondmaal dat propvol gezond lekkers zit? Deze quinoasalade met kikkererwten, granaatappelpitjes en avocado van Colruyts receptenteam is wat je zoekt!

Scampi met tomatensaus (Pascale Naessens)

Scampi met tomatensaus (Pascale Naessens)
De elegante smaak van scampi kan ook Pascale Naessens bekoren. Een bijzonder verfijnde en smaakvolle saus is al wat ze erbij serveert in dit gerecht. Perfect als eenvoudig hoofdgerecht of royaal voorgerecht voor al wie gezond(er) eten voorop stelt.

Gehaktballetjes van kip met prei en curry (Pascale Naessens)

Gehaktballetjes van kip met prei en curry (Pascale Naessens)
Gehaktballetjes doen het altijd goed, jong en oud smult er van. Nu en dan past het zelfs binnen de gezonde receptjes van Pascale Naessens. Met een pure en eenvoudige saus met prei, curry en kokos wordt het een heerlijk, alledaags én koolhydraatarm maal!

Kip met citroen, olijven en tomaten (Pascale Naessens)

Kip met citroen, olijven en tomaten (Pascale Naessens)
Wie vaker een recept van Pascale Naessens klaarmaakt, weet dat ze uitblinkt in pure gerechten met veel smaak die tegelijkertijd erg weinig ingrediënten bevatten. Kippenbillen, bijvoorveeld! Heerlijk simpel en met niets meer dan een vleugje citroen zijn er helemaal top! Tomaten, olijven en sojasaus maken dit fijne gerecht compleet.

Boerenkool met koolrabi en chorizo (Pascale Naessens)

Boerenkool met koolrabi en chorizo (Pascale Naessens)
Dit recept is een fraai voorbeeld van de typische kookstijl van Pascale Naessens: een minimum aan ingrediënten, een maximum aan smaak! Tegelijkertijd is het een uitzondering, wat worst zal ze niet snel gebruiken in haar recepten omdat ze doorgaans te weinig gezonde bestanddelen bevatten. Voor chorizo, die typische pittige worst uit Spanje, maakt ze echter graag een uitzondering.

Avocadobootjes met grijze garnalen

Avocadobootjes met grijze garnalen
Grijze garnalen en avocado vormen een gouden combinatie. Beide hebben een eerder delicate smaak die niet al te veel extra's nodig heeft om te schitteren. Met een paar extra smaakmakers maak je er feestelijke hapjes van die erg leuk presenteren in de schil van de avocado's. Niet moeilijk, lekker gezond én een beetje feestelijk.

Bananenbrood met hazelnoten en chocolade (Sandra Bekkari)

Bananenbrood met hazelnoten en chocolade (Sandra Bekkari)
Behalve een ideale manier om restjes banaan op te werken, is bananenbrood gewoon een heel lekker tussendoortje. Dat weet Sandra Bekkari ook, al is deze variant van haar - zoals je mag verwachten - net iets origineler en gezonder door pindakaas, hazelnoten én stukjes chocolade toe te voegen.

Kippensoep met rijst

Kippensoep met rijst
Wanneer gure herfst- of winterdagen de kop opsteken, bestaat er niets fijner dan een heerlijke, warme, dampende kom soep. Dat hoeft niet gewoon het voorgerechtje te zijn, je kan er makkelijk een volwaardige maaltijd van maken. Zo maken we in dit recept een krachtige kippensoep met rijst die je maar wat graag in je lijst met favoriete recepten zal opnemen.

Detox smoothie (Sandra Bekkari)

Detox smoothie (Sandra Bekkari)
Wie in geen tijd een portie broodnodige vitamines wil binnenkrijgen doet er goed aan om een smoothie te maken. Op was oppervlakkig snijwerk na is al het werk voor je blender. Deze smoothie is één van de favorieten van Sandra Bekkari, ideaal om te ontgiften.

Lamskoteletten met rode curry (Pascale Naessens)

Lamskoteletten met rode curry (Pascale Naessens)
In dit eenvoudige recept combineert Pascale Naessens de uitgesproken smaak van lamskoteletjes met rode curry. Een combinatie die een heel volledige smaak garandeert en prima past bij de fijne snijboontjes en ovengebakken kerstomaatjes. Heerlijk tafelen in alle eenvoud!

Zalmfilets met mangosaus

Zalmfilets met mangosaus
Door toevoeging van een exotisch ingrediënt kan je een bekend verhaal, zoals een malse ovengebakken zalmfilet, naar een heel ander niveau tillen. Met dat idee voorop bereiden we in dit verrassend recept een mangosausje dat er heerlijk bij past. Lekker met gestoomde groentjes.

Scampi’s met broccoli, groene asperges en soja-sesamdressing (Sandra Bekkari)

Scampi’s met broccoli, groene asperges en soja-sesamdressing (Sandra Bekkari)
In dit pittige recept van Sandra Bekkari is bijna al het werk voor de oven, dat geeft je meer tijd om lekker te genieten. Dit recept is dan ook een aanrader wanneer je bezoek hebt. Bovendien is de eenvoudige combinatie van groene asperges, broccoli en scampi onweerstaanbaar lekker. Het pittige sausje met oosterse toetsen maakt het gerecht helemaal compleet.