Recepten - zomers

Casino

Casino
Zin in een leuke, klassieke cocktail? Deze 'Casino' werd voor het eerst vermeld rond 1930 en is een fraai voorbeeld van een eenvoudige maar lekkere en stijvolle cocktail op basis van gin.

Geroosterde kippenbouten met paprika en chorizo

Geroosterde kippenbouten met paprika en chorizo
Eén van de tofste manieren om zonder veel moeite een lekker gerecht op tafel te toveren is een ovenschotel. Makkelijk op voorhand klaar te zetten, je oven doet alle werk en nadien een minimum aan afwas. Deze zonovergoten schotel met Spaanse invloeden blinkt uit in smaak en is bovendien heerlijk gezond!

Pasta met scampi en geroosterde paprika

Pasta met scampi en geroosterde paprika
Het allerleukste aan pasta-receptjes is dat ze bijna altijd snel klaar en lekker makkelijk zijn. Dit lekkere recept met scampi en een simpel roomsausje is daar geen uitzondering op, integendeel!

Entrecote Provençale met frietjes (Jeroen Meus)

Entrecote Provençale met frietjes (Jeroen Meus)
Eén van de lekkerste stukjes rundsvlees: entrecote! Het malse vlees leent zich bovendien tot allerlei bereidingen. In dit recept gaat Jeroen Meus de zuiderse toer op met een fantastische Provençaalse saus. Heerlijk tafelen gegarandeerd!

Mary Pickford

Mary Pickford
De naam van deze cocktail doet tegenwoordig niet echt een belletje rinkelen. Ooit was Mary Pickford echter een bekende Amerikaanse actrice waar deze smaakvolle en royale cocktail voor bedacht zou geweest zijn.

Bramble

Bramble
Deze relatief jonge cocktail werd snel beroemd en is vooral populair in de lente. De likeur van braambessen is verantwoordelijk voor de opvallende smaak, kleur en naam.

Tomatenpassata

Tomatenpassata
Zin om meer te doen in de keuken dan kant-en-klare blikjes en potjes opendoen? Dan is dit recept geknipt voor jou! Tomatenpassata is de vanzelfsprekende basis voor allerlei bereidingen met tomatensaus en heel erg makkelijk zelf klaar te maken. Het resultaat is bovendien stukken lekkerder dan wat je in de winkel koopt.

Paradise

Paradise
Op zoek naar een originele en smaakvolle aperitief? Dan is een Paradise, zoals de naam uiteraard al weggeeft, een fantastische keuze!

Angel Face

Angel Face
De naam van deze cocktail is perfect gekozen: gevaarlijk lekker! Laat je niet misleiden door de zachte smaak van abrikoos, de gin en Calvados maken van deze Angel Face geen cocktail voor doetjes.

Between the Sheets

Between the Sheets
De fijnzinnige naam van deze cocktail doet, terecht, veel goeds vermoeden. Volgens sommige bronnen was het een drankje dat in Franse bordelen diende als aperitief voor de meisjes van lichte zeden. Of dat klopt is een vraagteken, dat deze fris-zoete cocktail het proeven waard is staat wel vast!
Loading...