Ananastaart met geroosterde kokos

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Ananastaart met geroosterde kokos, 5.0 out of 5 based on 2 ratings
Ananastaart met geroosterde kokos
Recept Afdrukken
Een lekkere taart smaakt altijd na een geslaagd diner. Je hoeft daar heus niet voor naar de banketbakker te hollen, een lekkere en originele taart vraagt niet veel werk. Dit recept leert je een smaakvolle maar eenvoudige ananastaart bereiden. Absoluut het proberen waard!
Ananastaart met geroosterde kokos
Recept Afdrukken
Een lekkere taart smaakt altijd na een geslaagd diner. Je hoeft daar heus niet voor naar de banketbakker te hollen, een lekkere en originele taart vraagt niet veel werk. Dit recept leert je een smaakvolle maar eenvoudige ananastaart bereiden. Absoluut het proberen waard!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
6personen 15minuten 45minuten
Porties Prep Tijd
6personen 15minuten
Kook Tijd
45minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm een braadpan zonder vetstof. Schroei de kokosschilfers kort. Schud regelmatig op tot ze mooi goudbruin zijn en laat afkoelen.
  2. Terwijl de kokosschilfers afkoelen, schil je de ananas. Snijd in dunne plakjes (ongeveer één centimeter dik). Verwijder de harde kern en andere harde stukjes.
  3. Neem een ronde bakvorm en vet goed in. Strooi één vierde van de kristalsuiker over de bodem en verdeel goed. Schik vervolgens ananasschijven op de bodem. Laat ze mooi aansluiten, druk gerust goed aan.
  4. Snijd de resterende ananasschuiven in kleinere stukken en schik ze langs de rand van de taartvorm.
  5. Neem een ruime kom. Meng de zachte boter met de rest van de suiker en het mespuntje zout tot een smeuïge massa. Klop er dan de eieren onder. Meng daar tot slot de ananasconfituur, geroosterde kokos en bloem onder.
  6. Stort het beslag in de taartvorm. Strijk mooi glad en druk goed aan of schud met de vorm zodat het beslag netjes verspreid raakt.
  7. Schuif de taart in een voorverwarmde oven (160°) en laat zo'n 45 minuten mooi garen tot de bovenkant mooi goudbruin is geworden. Laat ondersteboven afkoelen zodat de taart uit haar vorm valt. Bestrooi met de bloemsuiker (gebruik een zeefje) net voor opdienen. Smakelijk!
Deel dit Recept

Laat wat van je horen

*

Loading...