Clafoutis met pruimen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.3/5 (3 votes cast)
Clafoutis met pruimen, 3.3 out of 5 based on 3 ratings
Clafoutis met pruimen
Recept Afdrukken
Dit traditioneel gebak uit Griekenland kan je op erg veel verschillende manieren klaarmaken. Niet alleen het soort fruit, ook de fijne smaakaccenten (van vanille tot amandel, van likeur tot zoet bier,...) zijn eindeloos te variëren. Dit recept is bewust heel eenvoudig, het is een prima manier om kennis te maken met deze lekkernij en er eventueel, later, je eigen versie van te maken.
Clafoutis met pruimen
Recept Afdrukken
Dit traditioneel gebak uit Griekenland kan je op erg veel verschillende manieren klaarmaken. Niet alleen het soort fruit, ook de fijne smaakaccenten (van vanille tot amandel, van likeur tot zoet bier,...) zijn eindeloos te variëren. Dit recept is bewust heel eenvoudig, het is een prima manier om kennis te maken met deze lekkernij en er eventueel, later, je eigen versie van te maken.
Porties Prep Tijd
1taart 1uur
Porties Prep Tijd
1taart 1uur
Ingrediënten
Porties: taart
Ingrediënten
Porties: taart
Instructies
  1. Verhit de oven op 200°. Vet een ronde bakvorm lichtjes in.
  2. Was de pruimen, ontpit ze en snijd in stukken. Schik de stukken nonchalant in de bakvorm.
  3. Klop de eieren los in een mengkom. Voeg de suiker, room, het amandelpoeder, maïszetmeel en het snuifje zout toe. Roer rustig om tot een homogeen beslag.
  4. Giet het beslag in de bakvorm over de pruimen. Schuif in de oven en laat 20 tot 30 minuutjes warmen. Laat afkoelen voor het serveren en bestrooi eerst met nog wat bloemsuiker.
Notities

Tip: om er zeker van te zijn dat de taart mooi uit de vorm komt, kan je ook wat bakpapier gebruiken.

Deel dit Recept

Laat wat van je horen

*

Loading...