VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.3/5 (4 votes cast)
Duivenfilets met boontjes, röstis en een Toscaans sausje
Met duivenfilets kan je heerlijke gerechten maken zonder enige moeite, het fijne vlees vraagt immers weinig werk. Met enkele klassieke en zeker zo eenvoudige ingrediënten, zoals boontjes en een Italiaans tomatensausje, tover je een alledaags maar feestelijk gerecht op tafel.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Toscaans sausje
Overige ingrediënten
Instructies
  1. Verhit een scheut olijfolie in een steelpan. Fruit de fijngesneden ui. Snijd ondertussen de pruimtomaten in grove stukken en voeg toe.
  2. Laat de tomaten rustig smelten op een middelmatig vuur. Roer regelmatig. Voeg na enkele minuten de stukjes courgette toe en laat nog een handvol minuten stoven op zacht vuur.
  3. Blus met het glas rode wijn en laat rustig pruttelen. Breng op smaak met oregano, basilicum, chili, peper en zout.
  4. Smelt een klontje boter en fruit de fijngehakte sjalot. Voeg de boontjes toe (indien je werkt met verse: eerst even de kopjes afbreken) en laat op een middelmatig vuur garen.
  5. De boontjes zijn beetgaar na enkele minuten (diepvries duurt uiteraard iets langer), let er alleszins op dat ze nog groen zijn, anders zijn ze te gaar. Kruid af met peper en zout. Houd warm.
  6. Verhit een grote pan voor de rösti’s en bak ze mooi krokant/goudbruin in een beetje boter. Je kan ze ook frituren.
  7. Verhit een tweede pan terwijl je de rösti’s laat bakken. Smelt wat boter op hoog vuur. Kruid ondertussen de duivenfilets met peper en zout. Schroei ze kort maar krachtig langs elke kant, duif moet nog wat rosé zijn.
  8. Serveer onmiddellijk: op elk bord twee filets, een schep boontjes, enkele rösti’s en een flinke lepel saus. Heerlijk met een glas krachtige maar soepele rode wijn. Smakelijk!