VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (3 votes cast)
Eén-pan-pasta met kerstomaat en spinazie
Op sommige dagen ontbreekt alle zin om fatsoenlijk te koken. Een snelle afhaalmaaltijd is dan vaak de gemakzuchtige oplossing. Terwijl zowel je lichaam als portefeuille er niet echt mee opgezet zijn. Daarom is dit recept een absolute life-saver. Je hoeft slechts één pan vuil te maken, niet duur, lekker vegetarisch en supersimpel!
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit een ruime, hoge pan. Schroei de pijnboompitjes (zonder vetstof) tot ze mooi kleuren. Haal uit de pan en laat rusten.
  2. Doe een scheutje olijfolie in diezelfde pan. Stoof de fijngesnipperde sjalotten en teentjes look kort aan. Blus met een scheutje witte wijn en laat even verdampen.
  3. Hak ondertussen (indien je met verse werkt) de spinazie in grove stukken.
  4. Voeg de kerstomaten en de spinazie toe. Laat heel even warmen en doe er dan onmiddellijk de spaghetti en groentebouillon bij. Begin liever met iets minder bouillon, alles moet maar nét onder staan. Je kan altijd nog toevoegen tijdens het koken.
  5. Breng het geheel aan de kook en roer regelmatig zodat de pasta niet gaat kleven.
  6. Na een klein kwartiertje is de pasta klaar. Kruid af met peper, zout en bestrooi met de pijnboompitjes en wat vers geraspte Parmezaanse kaas. Smakelijk!