VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.9/5 (13 votes cast)
Gegrilde nougat met esdoornsiroop
Na een uitgebreid diner is een lekker dessert nooit overbodig, al kan het soms vervelend veel werk vragen. Probeer daarom dit belachelijk eenvoudig receptje eens. Voor de echte zoetekauw, in een handomdraai klaar én origineel. Je hoeft enkel de thee en de koffie nog klaar te zetten.
Porties Prep Tijd
4personen 2minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 2minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breek de reep noga in gelijke stukken van zo’n 25 à 50 gram persoon. Meer hoeft echt niet, dit is een behoorlijk zoet en zwaar dessertje.
  2. Leg elk stukje noga in een klein kommetje en giet er rustig één eetlepel esdoornsiroop over. Meer kan, indien het écht zoet mag zijn en je de specifieke smaak sterker prominenter wil maken.
  3. Zet de potjes zo’n 5 à minuten onder een hete grill. De noga is klaar eenmaal deze begint te smelten en de bovenkant mooi gekarameliseerd is. Smakelijk!