Gemengd wildstoofvlees met ovengebakken wintergroenten

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Gemengd wildstoofvlees met ovengebakken wintergroenten, 5.0 out of 5 based on 2 ratings
Gemengd wildstoofvlees met ovengebakken wintergroenten
Recept Afdrukken
Bestaat er een betere klassieker dan stoofvlees met frietjes? Winter of zomer, altijd lekker. Daarnaast kan je makkelijk variëren op die beproefde klassieker. Dit seizoensrecept brengt het beste van de herfst- en wintermaanden op je bord: gemengd stoofvlees van wild (ree, haas en duif), met een fijne selectie van wintergroentjes (pastinaak, koolrabi, raapjes, wortel en aardappel). Smullen maar!
Gemengd wildstoofvlees met ovengebakken wintergroenten
Recept Afdrukken
Bestaat er een betere klassieker dan stoofvlees met frietjes? Winter of zomer, altijd lekker. Daarnaast kan je makkelijk variëren op die beproefde klassieker. Dit seizoensrecept brengt het beste van de herfst- en wintermaanden op je bord: gemengd stoofvlees van wild (ree, haas en duif), met een fijne selectie van wintergroentjes (pastinaak, koolrabi, raapjes, wortel en aardappel). Smullen maar!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 20minuten 1uur
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
1uur
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Het stoofvlees bereid je bij voorkeur een dag op voorhand, dat versterkt de smaak. Verhit een ruime stoofpot en bak de spekblokjes zonder vetstof aan. Voeg vervolgens de stukjes ui toe en laat even fruiten op een middelmatig vuur. Voeg eventueel wat boter toe.
  2. Kruid ondertussen het ree- en hazenstoofvlees met peper en zout. De duivenfilets hou je opzij, die voeg je pas toe voor het opdienen. Bestrooi met bloem en schroei vervolgens aan in de stoofpot. Werk eventueel in stukjes.
  3. Blus het stoofvlees met de wildfond en het bier. Voeg de blaadjes laurier en de gekneusde jeneverbessen toe. Laat een half uurtje stoven een zacht vuur met gesloten deksel.
  4. Besmeer de boterhammen met de mosterd. Leg ze op het stoofvlees en laat nogmaals een half uurtje stoven. Roer nu en dan om zodat de boterhammen mooi smelten en het stoofvlees niet aanbrandt.
  5. Schil alle groentjes (behalve de krieltjes) en snijd in grove stukken. Neem een grote ovenschaal en doe er een flinke scheut olijfolie in. Doe daar alle groentjes in.
  6. Snijd ook de ruide ui en de teentjes look in grove stukken. Voeg samen met de verse kruiden toe aan de ovenschaal en kruid met grof zout en peper. Roer nog een keer om schuif dan in een voorverwarmde oven (160°). Laat een half uur tot een uur garen, roer eventueel nu en dan om.
  7. Indien je minder tijd hebt kan je de groenten op voorhand even blancheren/voorgaren. Dit verkort de gaartijd in de oven gevoelig.
  8. Indien je het stoofvlees de dag voordien maakte: laat rustig opnieuw opwarmen op het vuur. Verwijder de blaadjes laurier en kruid de stukjes duif met peper en zout. Voeg vijf minuutjes voor opdienen toe en kruid het stoofvlees naar smaak af met peper en zout.
  9. Serveer het stoofvlees met een flinke schep gemengde wintergroentjes, direct uit de oven. Smakelijk!
Notities

je kan gerust met andere soorten wild werken, herten- of everstoofvlees kunnen net zo goed. Ook fijne stukjes wild, in dit geval duif, kunnen perfect op voorwaarde dat je ze niet stooft maar enkel laat warmen net voor het opdienen.

Deel dit Recept

Laat wat van je horen

*

Loading...