Gestoofde rijst met pinda’s, rozijnen en gebakken kabeljauw? Het beste recept vind je hier! Gestoofde rijst met pinda’s, rozijnen en gebakken kabeljauw? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Gestoofde rijst met pinda’s, rozijnen en gebakken kabeljauw

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.3/5 (3 votes cast)
Gestoofde rijst met pinda's, rozijnen en gebakken kabeljauw, 2.3 out of 5 based on 3 ratings
Geurige rijst met pinda's, rozijnen en gebakken kabeljauw
Recept Afdrukken
Dit makkelijk receptje combineert erg lekkere smaken en is bovendien best gezond. Hou er enkel rekening mee dat het wel wat tijd en verschillende (minder gebruikelijke) ingrediënten vereist. Een ideaal receptje om rustig te genieten van het hele proces.
Geurige rijst met pinda's, rozijnen en gebakken kabeljauw
Recept Afdrukken
Dit makkelijk receptje combineert erg lekkere smaken en is bovendien best gezond. Hou er enkel rekening mee dat het wel wat tijd en verschillende (minder gebruikelijke) ingrediënten vereist. Een ideaal receptje om rustig te genieten van het hele proces.
Porties Kook Tijd
4personen 1uur
Porties
4personen
Kook Tijd
1uur
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de rijst, afgedekt, zo'n 15 à 20 minuten. Giet de rijst vervolgens af en laat zonder deksel uitstomen.
  2. Meng in een kleine mengkom de olijfolie met een ½ tl komijnpoeder per persoon. Bewaar deze komijnolie apart, deze heb je later pas nodig maar kan nu alvast de smaken optimaal absorberen.
  3. Verhit de roomboter in een wokpan (of een ander ruim alternatief) met deksel en bak ui, look en gember 3 minuten op laag vuur. Voeg de stukjes tomaat, kaneel, kurkuma en overige komijnpoeder toe en laat nog een minuutje bakken. Voeg tot slot ook de Chinese kool en 2 eetlepels water per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en laat nog een vijf minuten, met gesloten deksel, garen.
  4. Schep de gegaarde rijst over in de wokpan en voeg de rozijnen, pinda's en 50 ml water per persoon toe. Dek de pan terug af en laat nog 5 minuten op laag vuur staan, zodat al het vocht opgenomen wordt. Roer tussendoor één of twee keer voorzichtig om.
  5. Wrijf ondertussen de kabeljauw in met de komijnolie, peper en zout. Verhit een pan en bak de kabeljauw ongeveer 3 minuten aan elke kant op een middelmatig vuur. Verdeel de rijst over de borden en serveer met de net-gebakken kabeljauw.
Notities
Bron

Www.hellofresh.be

Deel dit Recept

Speak Your Mind

*