VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.2/5 (99 votes cast)
Glaasje rood fruit met mascarpone en crumble
Net wanneer je menu helemaal in elkaar steekt, van amuse tot hoofdgerecht, zit je vast met het dessert. Een lekker dessert vraagt immers nog heel wat aandacht en tijd. Herkenbaar? Dit supereenvoudige dessert van Jeroen Meus is de oplossing. Fris, fruitig, smeuïg en bovenal zonder enige moeite klaar!
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Giet het rood fruit in een steelpan en laat op een zacht vuur ontdooien en inkoken. Roer nu en dan.
  2. Meng de mascarpone met de platte kaas. Rasp de citroen (of limoen) tot je een flinke eetlepel zeste hebt. Roer dat er, samen met de bloemsuiker, onder.
  3. Snijd het vanillestokje in de lengte in twee en schraap er de zaadjes uit. Voeg toe aan de kaas en roer nogmaals om. Laat even rusten. Als je dit dessert op voorhand klaarmaakt kan je de kaas best in de koelkast zetten.
  4. Controleer of het rood fruit naar wens ingekookt is, druk grote stukken fruit eventueel in kleinere stukjes met een spatel. Voeg naar smaak wat bloemsuiker toe, let er enkel op dat het fruit voldoende fris blijft.
  5. Schep wat rood fruit in een glaasje. Lepel daar wat kaas op, of gebruik een spuitzak voor een fijner resultaat.
  6. Stamp de koekjes fijn in een vijzel en schep in elk glaasje wat crumble tot de kaas helemaal bedekt is. Serveer onmiddellijk. Smakelijk!
Notities

Je kan dit dessert zowel koud als warm serveren. Koud is extra makkelijk, je kan de glaasjes perfect een dag op voorhand maken en koel bewaren. Enkel de crumble dien je net voor het serveren toe te voegen, anders wordt deze wak. Je kan aan de crumble trouwens wat kaneel toevoegen voor een extra smaaktoets. Een zakje vanillesuiker kan je tot slot ook toevoegen aan de kaas indien je geen vanillestokje hebt (al blijft de pure smaak van de vanillezaadjes absoluut te verkiezen).