Groene kool met spekjes, kastanjechampignons en puree

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Groene kool met spekjes, kastanjechampignons en puree
Recept Afdrukken
Een groene kool doet niet onmiddellijk aan een fris gerechtje denken, eerder aan winterse stoofpotjes. Toch kan je een kool net zo goed fris en elegant op tafel toveren, het vraagt slechts iets meer moeite en een gebalanceerd recept. Het eerste aspect is voor jouw rekening, met het tweede helpen we je graag op weg! Met behulp van uitgelezen ingrediënten zoals rozijntjes, kokosschilfers en kastanjechampigons maak je zonder probleem iets origineel en lekker van een groene kool.
Groene kool met spekjes, kastanjechampignons en puree
Recept Afdrukken
Een groene kool doet niet onmiddellijk aan een fris gerechtje denken, eerder aan winterse stoofpotjes. Toch kan je een kool net zo goed fris en elegant op tafel toveren, het vraagt slechts iets meer moeite en een gebalanceerd recept. Het eerste aspect is voor jouw rekening, met het tweede helpen we je graag op weg! Met behulp van uitgelezen ingrediënten zoals rozijntjes, kokosschilfers en kastanjechampigons maak je zonder probleem iets origineel en lekker van een groene kool.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 25minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Schel de aardappelen en breng ze aan de kook in lichtgezouten water. Laat volledig garen terwijl je de rest van de bereiding maakt.
  2. Verwijder de buitenste bladeren en stronk van de kool. Snijd in fijne reepjes en spoel grondig met water. Laat uitlekken.
  3. Verhit een ruime pan en bak de gerookte spekreepjes zonder vetstof op hoog vuur. Bak zacht tot krokant (naar wens) en schep ze uit de pan. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier. Blus de pan met wat water en verlaag het vuur.
  4. Laat het water in de pan even warmen zodat alle aanbaksels loskomen. Voeg de reepjes groene kool toe en laat een kwartiertje stoven. Roer regelmatig en voeg indien nodig water toe. Breng op smaak met voldoende peper en een beetje zout.
  5. Smelt een klontje boter in een andere pan en fruit het geplette teentje look. Voeg de gehalveerde champignons toe en sauteer. Blus ze met de sojasaus en de helft van de rode porto. Laat nog even garen. Haal ze dan uit de pan en houd warm. Het teentje look mag je wegwerpen.
  6. Voeg de andere helft van de porto, samen met het water en de room toe aan de pan. Breng aan de kook en smelt er vervolgens het bouillonblokje in. Voeg het takje tijm toe en breng verder op smaak met wat peper en/of zout naar wens. Laat zachtjes inkoken naar wens en roer regelmatig.
  7. Werk de kool af door de rozijntjes, de kokosschilfers en gebakken spekjes er onder te roeren. Kruid naar smaak af met peper of zout. Je kan ook meer kokos toevoegen, al kan dit snel overheersen. Laat nog even warmen.
  8. Plet de gegaarde aardappelen met een pureestamper en meng er de melk en de eierdooiers onder. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
  9. Dresseer elk bord met een toefje puree, een schep groene kool, enkele champignons en werk af met een flinke streep portsaus. Lekker met een glaasje witte wijn. Smakelijk!
Deel dit Recept

Laat wat van je horen

*

Loading...