VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.2/5 (5 votes cast)
Italiaans kalkoengebraad met tagliatelle
Wie aan Italië denkt, denkt aan pasta en pizza. Een kalkoengebraadje ligt minder voor de hand, terwijl zo’n sappig stukje vlees net erg geschikt is om een zonnig, Italiaans gerechtje klaar te maken. Met wat zalige tagliatelle, authentieke pesto en een broccoli-roomsausje waan je je in een oogwenk op een Romeins terrasje.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
1uur
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
1uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Wrijf het kalkoengebraad in met wet peper en zout. Leg het in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie.
  2. Schuif het vlees in een voorverwarmde oven (200°) en laat zo’n 20 minuutjes garen.
  3. Haal het vlees uit de oven en bestrijk met de pesto. Giet de witte wijn in de ovenschaal en zet opnieuw in de oven. Laat nog een half uur verder garen op 180°.
  4. Snijd de broccoli’s in fijne roosjes en kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Let op: door het kleine formaat zal dit snel gebeurd zijn. Spoel ze onmiddellijk af met koud water om de frisse, groene kleur te bewaren. Laat uitlekken en houd warm.
  5. Kook de pasta, volgens de instructies op de verpakking, gaar in gezouten water. Laat uitlekken en houd warm.
  6. Bedek het gebraad, eenmaal voldoende gegaard, met de schijfjes mozzarella de stukjes basilicum. Zet nog vijf minuutjes onder een hete grill. Haal vervolgens het vlees uit de schaal en houd ook weer warm.
  7. Schraap eventuele bakresten uit de ovenschaal en giet alles in een steelpannetje. Voeg de room toe en laat eventjes inkoken. Werk af met peper en zout.
  8. Meng de saus en broccoliroosjes onder pasta. Snijd het gebraad in sneetjes en serveer meteen. Zalig met een koel glaasje witte wijn of een fris blond biertje. Smakelijk!