Italiaans tomatensoepje met mozzarella

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Italiaans tomatensoepje met mozzarella
Recept Afdrukken
Soep is niet noodzakelijk een winters gerecht. Met een rijke selectie aan groentjes en een flinke schep zuiderse kruiden heb je een verrassend zonnig voorgerecht op tafel staan. De afwerking met mozzarella en pijnboompitjes maakt dit smakelijke soepje helemaal af!
Italiaans tomatensoepje met mozzarella
Recept Afdrukken
Soep is niet noodzakelijk een winters gerecht. Met een rijke selectie aan groentjes en een flinke schep zuiderse kruiden heb je een verrassend zonnig voorgerecht op tafel staan. De afwerking met mozzarella en pijnboompitjes maakt dit smakelijke soepje helemaal af!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Pel de uien en snijd in grove stukken. Pel het teentje look en plet fijn.
  2. Was de overige groenten (vergeet de wortel niet te schellen) en snijd ze eveneens in grove stukken.
  3. Verhit het scheutje olijfolie in een ruime kookpot. Fruit de ui met het teentje look tot de stukjes ui glazig worden. Voeg dan de stukken selder, prei en wortel toe. Laat op een matig vuur even aanbakken.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe en verlaag het vuur. Roer om en laat de tomaten smelten. Zet de groentjes, eenmaal de tomaten voldoende gereduceerd zijn, onder water.
  5. Kruid met voldoende basilicum, oregano en een snuifje peper/zout. Een blokje groentebouillon kan je eveneens toevoegen voor een vollere smaak. Dek af en laat een kwartiertje pruttelen.
  6. Controleer of alle groentjes goed gegaard zijn (alles moet zacht zijn). Haal de soep van het vuur en mix fijn. Zeef de soep en laat dan nog een handvol minuten inkoken.
  7. Verhit ondertussen een bakpan en schroei de pijnboompitjes, zonder vetstof, goud-bruin. Haal uit de pan en laat rustig op een stukje keukenpapier. Laat ook de mozzarella uitlekken en snijd in kleine stukjes.
  8. Serveer de soep heet, met in elk bord enkele pijnboompitjes en stukjes mozzarella. Werk af met een stukje groen (tijm, rozemarijn, basilicum). Smakelijk!
Notities

Je kan de groene kruiden (basilicum en oregano) ook vervangen door kant-en-klare Provençaalse kruiden. De smaak wordt dan wat gevarieerder en ronder. Daarnaast kan je ook wat verse basilicum fijnsnipperen en deze vlak voor het opdienen door de soep roeren.

Deel dit Recept

Laat wat van je horen

*

Loading...