VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (4 votes cast)
Kippenbrazades met oosterse juliennegroentjes en gestoomde broccoli
Ietwat origineel en mager koken zonder ingewikkelde, dure of tijdrovende technieken is niet vanzelfsprekend. Het juiste recept vinden, dat is de truc! Deze makkelijke marinade maakt van een eenvoudige kippensaté een formidabel smaakvolle brazade die perfect past bij de simpele maar exotisch getinte groenteweelde.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Kippenbrazades
Oosterse juliennegroentjes
Instructies
  1. Versnijd de kippenfilet(s) in lange, stevige repen. Meng met de ingrediënten voor de marinade (citroensap, honing, olijfolie) en breng op smaak met cayennepeper en zout.
  2. Laat de repen kip minstens een half uur marineren op een koele plek. Het vlees wordt nog malser en smaakvoller indien je het een dag op voorhand al laat marineren.
  3. Prik en wikkel de stukken gemarineerde kip op dikke satéstokken en laat uitlekken op wat keukenpapier.
  4. Kuis en versnijd ondertussen de juliennegroentjes (wortel, selder en prei) zoals het julienne betaamt: fijne reepjes van enkele centimeters lang.
  5. Verhit een ruime pan en rooster de sesamzaadjes (zonder vetstof). Haal uit de pan.
  6. Voeg een scheutje olijfolie toe aan de hete pan stoof de juliennegroentjes kort aan.
  7. Stoom ondertussen de broccoliroosjes in een stoomoven of met een stoompotje. Geen mogelijkheid tot stomen? Bak ze dan beetgaar in lichtgezouten water.
  8. Voeg het appelsiensap en de sojasaus toe aan de juliennegroentjes. Meng goed en laat even indikken/verdampen.
  9. Bak ondertussen de kippenbrazades op een hoog vuur in een grillpan met wat olijfolie. Let er op dat het vlees helemaal doorbakken is zonder taai te worden. Werk af met enkele geroosterde sesamzaadjes.
  10. Werk de juliennegroentjes af door er de gestoomde broccoliroosjes voorzichtig onder te mengen en af te werken met de rest van de geroosterde sesamzaadjes. Kruid af met peper (zout zou niet nodig mogen zijn dankzij de sojasaus). Dien meteen op, smakelijk!