Koolvis met aardappelen in de oven en veldsla (Jeroen Meus)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Koolvis met aardappelen in de oven en veldsla (Jeroen Meus)
Recept Afdrukken
Door koolvis op tafel te zetten, zorg je voor een lekker en mager gerecht. De soort is verwant aan de kabeljauw en heeft een heerlijke, volle smaak en textuur. Meer heeft Jeroen niet nodig om een smakelijk gerecht te bouwen. Met knapperige aardappelen uit de oven, een frisse salade en een kruidenkorstje op de vis zorgt hij eens te meer voor dagelijkse kost met nét dat beetje meer.
Koolvis met aardappelen in de oven en veldsla (Jeroen Meus)
Recept Afdrukken
Door koolvis op tafel te zetten, zorg je voor een lekker en mager gerecht. De soort is verwant aan de kabeljauw en heeft een heerlijke, volle smaak en textuur. Meer heeft Jeroen niet nodig om een smakelijk gerecht te bouwen. Met knapperige aardappelen uit de oven, een frisse salade en een kruidenkorstje op de vis zorgt hij eens te meer voor dagelijkse kost met nét dat beetje meer.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 20minuten 40minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Spoel de aardappelen en snijd ze, zonder te schillen, in grote stukken. Kook ze bijna gaar in gezouten water (zo'n 15 minuten).
  2. Pel de sjalotten, halveer in de lengte en laat ze halverwege meekoken met de aardappelen.
  3. Giet de aardappelen en sjalotten af en stort uit in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en een scheut rodewijnazijn. Breng op smaak met wat peper, zout (bij voorkeur grof zout), de laurierblaadjes en takjes tijm.
  4. Laat de aardappelen 20 minuten garen in een voorverwarmde oven (200°), tot ze mooi knapperig zijn.
  5. Verwijder de grove takjes van het busseltje peterselie en doe samen met de malse boter, panko en graanmosterd in een blender of hakmolen. Laat draaien tot een egale 'persillade'.
  6. Kruid de stukken vis met peper en zout. Bedek de bovenkant van elk stukje vis met een laagje persillade.
  7. Schik de stukken vis bovenop de aardappelen en laat, afhankelijk van de dikte van de stukken vis, nog 5 à 10 minuten garen. Zet naar het eind eventueel de grill-stand aan voor een knapperiger resultaat.
  8. Spoel ondertussen de veldsla en versnijd de appel in fijne lucifers of maantjes. Meng met een scheutje olijfolie, wat azijn, peper en zout.
  9. Serveer de vis rechtstreeks uit de oven met de knapperige aardappelen en het frisse slaatje. Smakelijk!
Deel dit Recept

Laat wat van je horen

*

Loading...