VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Koolvisfilet met zwarte rijst en koolrabi
In dit recept komen een aantal minder bekende ingrediënten samen tot een voedzame en gezonde maaltijd. Koolvis is een smaakvolle witte vis, een waardig (en vooral goedkoper) alternatief voor kabeljauw. Zwarte rijst is dan weer ongepelde rijst, de vezels zijn erg voedzaam. Koolrabi is tot slot een beetje een vergeten groente, met een erg frisse smaak. Drie keer gezond maar lekker!
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng een ruime hoeveelheid lichtgezouten water aan de kook. Schil ondertussen de rapen en koolrabi’s. Snijd in hapklare stukken en blancheer (kort laten garen) in het kokende water. Giet af, spoel met koud water en laat even rusten.
  2. Gaar de zwarte rijst in een ruime hoeveelheid gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
  3. Kruid de stukken vis langs beide kanten met wat peper en zout (je kan eventueel ook een kruidenmengeling voor vis gebruiken). Schik ze in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie. Laat een kwartier garen op 180°.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een kookpot. Fruit de gesnipperde sjalot.
  5. Voeg de voorgegaarde stukjes koolrabi en raap toe. Laat schroeien op een matig vuur.
  6. Voeg de erwtjes toe aan het groentestoofpotje. Laat even ontdooien en blus dan met een scheutje witte wijn. Laat de wijn verdampen op een matig vuur en werk dan af met peper, zout en wat fijngehakte peterselie.
  7. Giet de rijst af en serveer met een stukje vis en een flinke schep koolrabi. Smakelijk!