VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (4 votes cast)
Kort gebakken entrecôte met spaghetti en spinazie (Jeroen Meus)
Een stevig stuk rundsvlees zoals een sappige entrecôte koppelen we meestal niet snel aan pasta. Nochtans zijn frietjes niet noodzakelijk om er een lekker gerecht mee te bereiden, Jeroen Meus toont dat met een rijke peperroomsaus en spinazie en spaghetti een lekkere optie is.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Kook ondertussen de groene peperbolletjes twee of drie keer kort in een bodempje water. Zo wordt de smaak wat fijner. Laat uitlekken.
  2. Breng de spaghetti aan de kook in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
  3. Smelt ondertussen een klontje boter in een ruime braadpan en schroei de entrecôte kort langs beide kanten dicht. Houd warm onder wat aluminiumfolie.
  4. Giet het gebruikte braadvet weg en laat de groene peperbolletjes even bakken. Voeg een flinke scheut cognac (of whisky) toe en roer alle aanbakseltjes los. Flambeer de pan of laat de alcohol rustig verdampen.
  5. Blus met de witte wijn en laat even inkoken. Voeg vervolgens de room en roomkaas toe. Roer los en laat rustig inkoken tot een stevig sausje. Voeg dan de spinazie in delen toe en laat kort garen zodat de spinazie fris, stevig en groen blijft.
  6. Laat de spaghetti uitlekken en roer door het pittige roomsausje met spinazie. Snijd daarnaast de entrecôte in plakjes van een dikke centimeter.
  7. Schep op elk bord een flinke portie spaghetti en schik er enkele plakjes vlees op. Kruid het vlees af met nog wat peper en zout. Smakelijk!