Lasagne (Jeroen Meus)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.6/5 (14 votes cast)
Lasagne (Jeroen Meus), 3.6 out of 5 based on 14 ratings
Lasagne
Recept Afdrukken
Geen lekkerder authentiek gerecht uit de populaire Italiaanse keuken dan lasagne! Deze zalige ovenschotel behoeft geen verdere uitleg, behalve dan dat een zelfgemaakte schotel lasagne onwaarschijnlijk lekker is. Elke Italiaanse mama heeft haar eigen recept, Jeroen Meus leert je daarom een prima basisversie bereiden.
Lasagne
Recept Afdrukken
Geen lekkerder authentiek gerecht uit de populaire Italiaanse keuken dan lasagne! Deze zalige ovenschotel behoeft geen verdere uitleg, behalve dan dat een zelfgemaakte schotel lasagne onwaarschijnlijk lekker is. Elke Italiaanse mama heeft haar eigen recept, Jeroen Meus leert je daarom een prima basisversie bereiden.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 30minuten 60minuten
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd
60minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Verhit een scheutje olijfolie in een grote kookpot. Bak het gehakt rul op hoog vuur. Voeg de fijngesneden ui en de geplette look toe en laat even meestoven. Roer regelmatig.
  2. Verlaag het vuur naar een middelmatige stand en voeg de stukjes wortel en courgette toe aan het gehakt. Doe er na enkele minuten ook de stukjes champignon bij en zet het vuur op een zachte stand.
  3. Breng op smaak met de groene kruiden: oregano, basilicum en Provençaalse kruiden. Ook een takje tijm en/of rozemarijn past prima bij deze saus. Indien de saus wat pittig mag zijn, voeg je een eetlepel sambal of een andere pikante toets toe (rode Tabasco, chili,...).
  4. Overgiet met de rode wijn en laat even uitkoken. Voeg vervolgens de tomatenpassata toe en laat een tiental minuutjes pruttelen. Werk af met peper en zout.
  5. Terwijl de tomatensaus zachtjes kookt, kan je de kaassaus bereiden. Smelt het klontje boter in een steelpan en roer er de bloem onder. Laat even opdrogen op het vuur en voeg er dan stelselmatig en al roerend de melk bij tot je een lopende, witte saus hebt.
  6. Meng de helft van de gemalen kaas rustig door de witte saus. Kruid af naar wens met peper, zout en nootmuskaat. Ook een snuifje cayennepeper mag er eventueel bij, dat geeft een pittige toets.
  7. Neem een ruime ovenschotel en giet een dun laagje kaassaus op de bodem. Leg daar een eerste laag lasagnevellen over. Leg ze dakpangewijs, maar let er op dat ze niet te fel overlappen - dat geeft dikke, onsmakelijke brokken pasta.
  8. Schep over die eerste laag pasta een flinke laag tomatensaus (ongeveer 1 centimeter dik). Zorg dat het hele oppervlak bedekt is. Leg daar wederom lasagnevellen op, vervolgens opnieuw tomatensaus, wederom lasagnevellen,... Blijf dit herhalen tot je ovenschaal bijna gevuld is. Zorg ervoor dat je laatste laag tomatensaus is.
  9. Giet de rest van de kaassaus over die laatste laag tomatensaus en verspreid voorzichtig over de hele schotel. Strooi daar de andere helft van de gemalen kaas overheen. Schuif de schaal in een voorverwarmde oven (180°) en laat een half uurtje bakken. Smakelijk!
Deel dit Recept

Laat wat van je horen

*

Loading...