Linguine met spinazie en zongedroogde tomaatjes

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Linguine met spinazie en zongedroogde tomaatjes, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Linguine met spinazie en zongedroogde tomaatjes
Recept Afdrukken
Het allerleukste aan pasta? Met weinig ingrediënten en moeite heerlijke dingen bereiden. Deze vegetarische pasta blinkt uit in eenvoud en smaak, absoluut de moeite waard om ook eens te proberen.
Linguine met spinazie en zongedroogde tomaatjes
Recept Afdrukken
Het allerleukste aan pasta? Met weinig ingrediënten en moeite heerlijke dingen bereiden. Deze vegetarische pasta blinkt uit in eenvoud en smaak, absoluut de moeite waard om ook eens te proberen.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 5minuten 15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Breng een royale hoeveelheid gezouten water aan de kook en gaar de linguine volgens de instructies op de verpakking.
  2. Verhit een ruime pan zonder vetstof. Schroei de pijnboompitjes tot ze goudbruin zijn. Haal uit de pan en zet opzij.
  3. Doe een flinke scheut olijfolie in de pan. Fruit de dunne ringen ui en plakjes look.
  4. Voeg de spinaziebladeren toe. Werk desnoods in twee delen, de spinazie neemt aanvankelijk veel plaats in maar krimp snel.
  5. Bak de spinazie kort op een middelmatig tot zacht vuur. Roer regelmatig en breng op smaak met peper, zout en een snuifje nootmuskaat.
  6. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaatjes in fijne reepjes. Voeg toe aan de spinazie, roer om en haal van het vuur.
  7. Voeg twee eetlepels kookvocht van de gegaarde linguine toe aan de spinazie. Laat de linguine even uitlekken en voeg samen met de pijnboompitjes toe aan de spinazie. Roer om en kruid eventueel bij met peper of zout.
  8. Serveer de pasta met enkele schilfers Parmezaanse kaas. Lekker met een glaasje witte wijn. Smakelijk!
Notities

Indien je liever veganistisch kookt, laat je de afwerking met enkele Parmezaanse kaasschilfers uiteraard achterwege.

Deel dit Recept

Laat wat van je horen

*

Loading...