VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
Maultaschen op een bedje van gestoomde spinazie
Maultasche zijn een heerlijke Zuid-Duitse specialiteit: grote pastahapjes gevuld met een fijne vulling van gehakt en/of groenten. Dit recept kan je dus ook vegetarisch bereiden. Je zal zulke maultaschen niet onmiddellijk in elke supermarkt terugvinden, maar met wat moeite kan je ze wel bestellen bij speciaalzaken. Bovendien kan je dit simpel recept ook met grote ravioli maken (het resultaat zal niet helemaal hetzelfde zijn, wel lekker). Ideaal als lunch, voorgerecht of hoofdmaaltijd.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Breng de rundsbouillon aan de kook. Voeg de maultaschen toe eenmaal aan de kook en haal van het vuur. Dek af en laat een tiental minuten warmen.
  2. Spoel de verse spinazie af en stoom gaar. Dit kan op verschillende manier (bamboemandje, stoomoven, papillot of gewoon met een klein beetje water in een kookpot). Daarnaast kan je de spinazie ook blancheren. Breng daartoe licht gezouten water aan de kook en dompel de spinazie een drietal minuten onder.
  3. Dresseer de spinazie onmiddellijk en bestrooi met wat peper, zout en sesamzaadjes. Snijd de maultaschen in sneetjes en leg nonchalant op de warme spinazie. Bestrooi tot slot met enkele uiringen.
  4. Dien dadelijk op, het wordt best snel koud. Serveer met een glaasje witte wijn of een blond biertje. Enkele druppels balsamico kunnen voor een aangename afwerking zorgen.