VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (3 votes cast)
Oosters stoofpotje met kalkoenreepjes
Bij het woord ‘stoofpotje’ denken we vaak (en graag) aan onze West-Europese keuken. Stevige stoofgerechten zoals hutsepot en stoofvlees zijn immers heel typisch voor onze streken. Je kan echter net zo goed met oosterse, en daardoor iets elegantere, ingrediĆ«nten lekkere stoofpotjes maken. In dit recept gaan we aan de slag met kerrie, kokos, knapperige groentjes en fijne kalkoenreepjes. Lekker!
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
45minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
45minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Schil de wortelen en snijd ze in halve maantjes. Spoel de broccoli en snijd in fijne, hapklare roosjes. Spoel ook de pindanoten grondig en laat uitlekken.
  2. Verhit een flinke scheut arachideolie en bak de kalkoenreepjes kort maar krachtig tot ze mooi gekleurd zijn. Voeg de fijngesneden ui met een royale portie kerriepoeder toe. Roerbak enkele minuten op hoog vuur.
  3. Blus met de kokosmelk. Voeg ook het bouillonblokje en de pindanoten toe. Verlaag het vuur, dek af en laat een ruim kwartier pruttelen.
  4. Voeg vervolgens de stukjes wortel en het scheutje citroensap toe. Roer om en breng verder op smaak met peper en zout. Dek nogmaals af en laat opnieuw een kwartier tot twintig minuten pruttelen. Voeg indien nodig een beetje water toe.
  5. Gaar ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking in licht gezouten water.
  6. Voef, eenmaal het stoofpotje nog een tiental minuten moet pruttelen, de broccoliroosjes toe. Doe dit niet te snel, zo blijft de broccoli mooi groen en voldoende knapperig.
  7. Scheur of versnipper de verse koriander (niet te fijn). Meng de helft, net voor het opdienen, onder het stoofpotje. Kruid naar wens verder bij met peper, zout en/of kerriepoeder. Gebruik de andere helft van de versnipperde koriander als garnering. Serveer met de rijst, smakelijk!