Pannenkoeken (flensjes)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Pannenkoeken (flensjes)
Recept Afdrukken
Pannenkoeken (ook wel flensjes, zeker in Nederland) hoeven geen introductie. Een leuker en lekkerder dessertje of hapje (zeker met/voor kinderen) bestaat er niet. Vergeet kant-en-klare pannenkoeken, met dit recept maak je ze voortaan helemaal zelf!
Pannenkoeken (flensjes)
Recept Afdrukken
Pannenkoeken (ook wel flensjes, zeker in Nederland) hoeven geen introductie. Een leuker en lekkerder dessertje of hapje (zeker met/voor kinderen) bestaat er niet. Vergeet kant-en-klare pannenkoeken, met dit recept maak je ze voortaan helemaal zelf!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 5minuten 10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Zeef de bloem en meng met de suiker, het zakje vanillesuiker en een mespuntje zout (dit kleine contrast versterkt de zoete smaak). Voeg de melk en de eieren toe en meng met een garde tot een homogeen beslag.
  2. Doe er eventueel ook een beetje extra sprankelend spuitwater bij. Dit zorgt voor wat zuurstof in het beslag waardoor de pannenkoeken luchtiger zullen zijn. Let er dan enkel op dat je niet te veel meer roert in je beslag.
  3. Verhit wat vetstof in een koekenpan (of eender welke, dunne pan). Giet telkens ongeveer één pollepel in de hete pan. Draai om eenmaal het beslag droog wordt en laat nog heel even bakken langs de andere kant.
  4. Bak het beslag op, vergeet niet om nu en dan opnieuw wat vetstof in de pan te doen. Serveer geheel naar wens met siroop, suiker, confituur, boter,... Smakelijk!
Notities

Je kan ook hartigere bereidingen met pannenkoeken maken. Je kan dan hetzelfde recept gebruiken, op de suiker na. Voeg dan iets meer zout toe.

Deel dit Recept

Laat wat van je horen

*

Loading...