VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Pizza met rauwe ham en bloemkool
Pizza is dan wel de onbetwiste Italiaanse klassieker, de basis van het gerecht is danig eenvoudig dat de variaties – ook uit andere keukens – eindeloos zijn. In dit recept wordt uitgelegd hoe je een opvallend Belgische-getinte pizza kan bereiden. Origineel, niet moeilijk en bovenal lekker!
Porties Prep Tijd
1pizza 15minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
1pizza 15minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Tomatensaus
pizza
Instructies
  1. Start met het eenvoudige tomatensausje te bereiden door een scheut olijfolie te verwarmen in een steelpannetje. Fruit de sjalot en look op een matig vuur.
  2. Voeg de passata toe en breng aan de kook met de takjes oregano. Laat een tiental minuutjes pruttelen en kruid bij met peper, zout en chili.
  3. Rol ondertussen het deeg uit en verwarm de oven op 200 tot 220°.
  4. Verdeel een bescheiden hoeveelheid saus over het deeg – liever te weinig dan te veel. Snijd en trek de bloemkool in extra kleine stukjes en verdeel over de pizza. Trek aansluitend de rauwe ham in stukjes en verdeel eveneens.
  5. Snijd en/of trek de kaas in kleinere stukjes en verdeel ook weer over de pizza. Werk af met enkele kappertjes, wat oregano en een bescheiden scheutje olijfolie.
  6. Schuif de pizza in de hete oven en laat een tiental minuten garen. Smakelijk!