VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.3/5 (3 votes cast)
Popcorn
Een bioscoopbezoekje zonder een flinke portie popcorn is niet volledig! Deze eenvoudige snack, die je zowel zoet als zout kan klaarmaken, is uitgegroeid tot de perfecte filmsnack. Het allerbeste aan dit tussendoortje? Je hebt het zelf in een handomdraai gemaakt!
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Kook Tijd
5minuten
Porties Prep Tijd
4personen 5minuten
Kook Tijd
5minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit een royale hoeveelheid olie in een ruime pan met deksel. Neem gerust een grote pan, wanneer de maïs begint te poffen vergroot het volume enorm.
  2. Meng de maïskorrels met de suiker terwijl de olie warm wordt.
  3. Voeg de maïs met suiker toe aan de olie eenmaal deze goed warm is geworden. Roer kort om zodat de olie zich voldoende kan verspreiden en dek af.
  4. Na een minuutje of twee zal je de maïs horen poffen; houd het deksel gesloten!
  5. Haal onmiddellijk van het vuur eenmaal de maïs gepoft is en roer om zodat de popcorn niet gaat kleven. Serveer warm, lauw of koud. Smakelijk!
Notities

Je kan popcorn ook hartig bereiden: vervang de suiker door wat zout en peper. Ook allerlei kruiden kunnen een originele smaak aan je popcorn geven.