Provençaalse scampi met tomatenpuree

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Provençaalse scampi met tomatenpuree, 4.0 out of 5 based on 1 rating
Provençaalse scampi met tomatenpuree
Recept Afdrukken
Puree een typisch wintergerecht? Absoluut niet! Dit recept vertelt je hoe er perfect een zonnige en kruidige zomerpuree kan maken. Doe daar smakelijke scampi bij, bereid met typische Provençaalse groenten en kruiden, om er een lekker zonnig gerecht van te maken.
Provençaalse scampi met tomatenpuree
Recept Afdrukken
Puree een typisch wintergerecht? Absoluut niet! Dit recept vertelt je hoe er perfect een zonnige en kruidige zomerpuree kan maken. Doe daar smakelijke scampi bij, bereid met typische Provençaalse groenten en kruiden, om er een lekker zonnig gerecht van te maken.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 10minuten 15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Schil de aardappelen en breng ze aan de kook in een ruime hoeveelheid gezouten water. Laat volledig garen.
  2. Verhit wat olijfolie en fruit de fijngesneden sjalot met het geplette teentje look en de stukjes chilipeper. Voeg de courgette en paprika toe, laat een handvol minuten sudderen op een middelmatig vuur.
  3. Blus de groentjes met de witte wijn en laat even verdampen. Ondertussen kan je de tomatenpuree afwerken.
  4. Plet, eenmaal gaar, de aardappelen fijn. Voeg de melk en de tomatade toe, samen met een scheutje olijfolie. Kruid met peper, zout, een beetje nootmuskaat en wat vers gehakte peterselie. Roer om, kruid bij naar wens en houd warm.
  5. Voeg de scampi net voor het opdienen toe aan de groentjes en bak kort (anders worden ze taai) op een middelmatig vuur. Kruid af met peper, zout en Provençaalse kruiden. Serveer onmiddellijk met een toefje puree. Smakelijk!
Notities

Kan je geen tomatade vinden? Dit is een erg eenvoudige bereiding, het is een tapenade met tomaten in plaats van olijven. Zelf maken is dan ook niet moeilijk: hak met een mixer of blender 3/4de zongedroogde tomaatjes, 1/4de verse tomaten en wat look fijn. Leng aan met olijfolie en kruid zacht met wat peper, zout en eventueel Provençaalse kruiden.

Deel dit Recept

Laat wat van je horen

*

Loading...