VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Rigatoni met tomatensaus en gegrilde aubergine
Wat maakt recepten met pasta zo populair? Ze zijn meestal makkelijk, hebben weinig ingrediƫnten of lastige kooktechnieken mogelijk, zijn veelal relatief gezond en kunnen perfect zonder vlees. Wat meteen perfecte omschrijving is voor deze supermakkelijke pasta van Jamie Oliver.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
25minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Verhit een ruime hoeveelheid olijfolie in een grote pan. Fruit de fijngehakte ui met de geplette teentjes look. Voeg ook de helft van de basilicumblaadjes toe en laat een handvol minuten sudderen. Roer regelmatig.
  2. Voeg de tomaten toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat een twintigtal minuten pruttelen op een zacht vuurtje.
  3. Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van ca. 2 centimeter. Verhit in een andere pan opnieuw een royale scheut olijfolie en schroei de blokjes aubergine mooi goudbruin. Kruid met peper en zout.
  4. Giet de blokjes aubergine bij de tomatensaus. Roer goed om en laat even rusten. Kook ondertussen de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking.
  5. Meng de pasta, eenmaal gaar, onder de saus. Apart serveren kan evenwel net zo goed. Serveer onmiddellijk met de rest van de blaadjes basilicum en enkele schepjes ricotta. Ook wat gemalen Parmezaanse kaas of Pecorino past, uiteraard. Smakelijk!