Risotto met paddenstoelen (Antonio Carluccio)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Risotto met paddenstoelen (Antonio Carluccio), 5.0 out of 5 based on 2 ratings
Risotto met paddenstoelen (Antonio Carluccio)
Recept Afdrukken
De aimabele Antonio Carluccio overleed in 2017, maar zal voor altijd een ambassadeur van pure Italiaanse kost blijven. Hij stond voor eenvoudige recepten die hun sterkte halen uit kwalitatieve en smaakvolle ingrediënten. Exact waar deze eenvoudige risotto voor staat. Antonio benoemde dit gerecht meermaals als één van zijn allerfavorietste. Probeer het zelf en begrijp meteen waarom. Het resultaat is spectaculair lekker, beloofd!
Risotto met paddenstoelen (Antonio Carluccio)
Recept Afdrukken
De aimabele Antonio Carluccio overleed in 2017, maar zal voor altijd een ambassadeur van pure Italiaanse kost blijven. Hij stond voor eenvoudige recepten die hun sterkte halen uit kwalitatieve en smaakvolle ingrediënten. Exact waar deze eenvoudige risotto voor staat. Antonio benoemde dit gerecht meermaals als één van zijn allerfavorietste. Probeer het zelf en begrijp meteen waarom. Het resultaat is spectaculair lekker, beloofd!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 20minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Week het gedroogde eekhoorntjesboord in water. Giet na een kwartiertje af en hak fijn.
  2. Breng ondertussen de bouillon aan de kook. Houd daarna warm.
  3. Verhit de olijfolie in een ruime pan. Stoof de gesnipperde ui aan op een zacht vuur.
  4. Voeg na een tiental minuutjes het gehakte eekhoorntjesbrood en de plakjes champignon toe. Laat een vijftal minuten bakken tot de paddenstoelen zacht en lichtbruin zijn geworden.
  5. Voeg de rijst toe en laat even warmen. Blus dan met wat bouillon. Roer zachtjes tot de rijst het vocht geabsorbeerd heeft. Voeg dan wederom wat bouillon toe en roer opnieuw. Blijf dit doen tot de rijst gegaard is (reken op zo'n 20 minuutjes).
  6. Haal de pan van het vuur en roer er de gemalen Parmezaanse kaas en boter onder. Let er op dat de risotto lekker smeuïg is. Kruid, naar wens, af met peper/zout en serveer onmiddellijk. Lekker met een fris wit wijntje. Smakelijk!
Notities

Graag helemaal vegetarisch? Vervang de kippenbouillon simpelweg door groentebouillon!

Deel dit Recept

Laat wat van je horen

*