VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Rosbief met jagersaus en winterse groentefrietjes
De winter is voor velen het minst geliefde seizoen, zeker als het op eten aankomt. Nochtans zijn er tijdens de kille maanden heel wat lekker en smaakvolle groenten te vinden. Groentes als pastinaak, peterseliewortel en aardpeer zijn uitzonderlijk smaakvol en hebben een stevige textuur. Perfect om gezonde frietjes van te maken. Tel daar een sappige rosbief en een stevig sausje bij, en je bent plots blij dat het winter is!
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
40minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Laat de rosbief op kamertemperatuur komen en kruid rijkelijk met peper en zout.
  2. Schil de wortelen, pastinaak en peterseliewortel. Snijd in fijne frietjes en schik op een bakplaat die met wat olijfolie is ingesmeerd. Kruid licht met peper en zout.
  3. Schuif de groentefrietjes in een voorverwarmde oven (180°) en laat gedurende 20 minuutjes knapperig worden. Draai de frietjes halverwege eens om.
  4. Verhit ondertussen een flinke klont boter in een braadpan en schroei de rosbief langs alle kanten mooi dicht. Haal het vlees daarna uit de pan, dek af en laat rusten.
  5. Bak de spekreepjes met de gesnipperde sjalot aan in dezelfde braadpan. Blus met de rode wijn, voeg de tijm toe en verlaag het vuur. Voeg de bruine fond toe en leng aan met water tot de saus naar wens is. Laat even inkoken.
  6. Controleer ondertussen of de groentefrietjes voldoende knapperig zijn. Schuif ook het vlees in de oven (onder de bakplaat) en laat nog een tiental minuten warmen.
  7. Werk de saus, naar smaak, af met peper/zout. Snijd het vlees in dikke plakken en serveer met een schep jagersaus en wat groentefrietjes. Werk dit feestelijke gerecht af met een kroket-variëteit naar wens en wat frisse sla. Smakelijk!