Thaise maaltijdsoep met scampi, kip en rijst

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.2/5 (5 votes cast)
Thaise maaltijdsoep met scampi, kip en rijst, 4.2 out of 5 based on 5 ratings
Thaise maaltijdsoep met scampi, kip en rijst
Recept Afdrukken
De smaakvolle en rijkgevulde Aziatische keuken blijft een dankbare inspiratiebron voor ons, Europeanen. Met de juiste ingrediënten is het bovendien helemaal niet moeilijk om behoorlijk traditionele en smaakvolle gerechten te bereiden. Deze fris-pikante maaltijdsoep is erg makkelijk en gebaseerd op de Thaise keuken.
Thaise maaltijdsoep met scampi, kip en rijst
Recept Afdrukken
De smaakvolle en rijkgevulde Aziatische keuken blijft een dankbare inspiratiebron voor ons, Europeanen. Met de juiste ingrediënten is het bovendien helemaal niet moeilijk om behoorlijk traditionele en smaakvolle gerechten te bereiden. Deze fris-pikante maaltijdsoep is erg makkelijk en gebaseerd op de Thaise keuken.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 40minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
40minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Kruid de kippenblokjes en garnaalstaarten met wat peper en zout. Verhit daarnaast een scheutje arachideolie in een ruime, hoge pan.
  2. Schroei de kippenblokjes kort maar krachtig, bruinen volstaat. Voeg net op het einde ook de garnaalstaarten even toe. Haal alles uit de pan en zet opzij.
  3. Voeg aan de pan een scheutje verse arachide toe. Fruit de fijngesnipperde ui met de geplette look en het fijngehakte pepertje op een matig vuurtje. Liever niet te pikant? Verwijder dan op voorhand de zaadjes of laat het pepertje in z'n geheel eventjes fruiten in de olie en gooi dan weg.
  4. Roer de versgemalen gember onder de gefruite ui en laat één minuutje warmen. Voeg dan de rode currypasta toe en roer goed tot alles goed vermengd is.
  5. Giet de kokosmelk en groentebouillon in de pan. Breng aan de kook. Laat een kwartiertje inkoken op een zacht vuur, roer regelmatig om de soep meer binding te geven.
  6. Gaar ondertussen de rijst in een ruime portie lichtgezouten water. Zorg ervoor dat de rijst nog niet helemaal gaar is, een drietal minuutjes minder dan de aangegeven gaartijd volstaat.
  7. Roer vijf minuutjes voor het opdienen de (uitgelekte) rijst door de soep. Breng op smaak met de fijngehakte koriander en pers de limoen helemaal uit. Vul desgewenst aan met nog wat peper en/of zout. Idealiter is de smaak pittig maar fris.
  8. Voeg tot slot de kip en garnaalstaarten toe. Laat nog even warmen (roer regelmatig) en bestrooi net voor het opdienen met de fijne ringetjes lente-ui. Smakelijk!
Notities

De ingrediëntenlijst is opgesteld om deze maaltijdsoep als een volwaardige lunch of diner te serveren. Je kan er echter ook een tof voorgerecht van maken, dan kan je alles gewoon halveren. Tot slot: liever kip of eerder zin in scampi? De combinatie is natuurlijk niet noodzakelijk, je kan perfect met één van beide werken. Gewoon de portie van jouw voorkeur verdubbelen.

Deel dit Recept

Laat wat van je horen

*

Loading...