VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.4/5 (5 votes cast)
Varkensnootjes met champignons en puree van 3 groenten (Colruyt)
Varkensvlees is in West-Europa erg populair. Dag mag niet verwonderen, het vlees is schappelijk van prijs en mits de juiste bereidingswijze sappig, smakelijk en mals. Dit recept van Colruyt tilt een lekkere varkenshaas naar een hoger niveau met een krokant jasje van spek, een uitgelezen puree met drie groentjes en fijne champignons in een originele pesto-saus. Het resultaat is een tof recept dat heel wat keukens en invloeden combineert. Het proberen waard!
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
30minuten
Instructies
  1. Snijd de varkenshaas in 8 gelijke stukken (2 per persoon). Snijd ook de ham in evenveel reepjes.
  2. Pel en snipper de sjalotten en het teentje look. Snijd de champignons in kwartjes en hak de salie fijn. Meng dit alles onder elkaar en laat even rusten.
  3. Schil de gewone en zoete aardappelen en snijd in grove stukken. Breng aan de kook in gezouten water. Laat zo’n 20 minuutjes koken. Voeg er de laatste 5 minuten ook de erwtjes aan toe.
  4. Wrijf ondertussen de stukjes varkensvlees in met de rode pesto. Wikkel de stukjes vlees in met een plakje ham, houd eventueel samen met een stukje keukentouw of een prikker.
  5. Verhit een flinke scheut olijfolie in een hoge braadpan. Bak de stukjes varkensvlees aan tot ze mooi goudbruin zijn. Voeg dan de champignonmelange toe en laat een kleine tien minuten stoven. Roer regelmatig.
  6. Giet ondertussen de gegaarde aardappelen af en stamp tot een fijne puree. Voeg de eierdooier en room toe, breng voldoende op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Houd warm.
  7. Haal het vlees en de champignons uit de pan en houd warm. Doe een scheut water in de pan, roer alle aanbaksels los en laat even inkoken tot een simpele saus.
  8. Serveer op elk bord twee varkensnootjes, een schep puree en een schep champignons. Overgiet met wat saus en smullen maar, smakelijk!