Vegetarische spaghetti bolognese met linzen (Jamie Oliver)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
Vegetarische spaghetti bolognese met linzen (Jamie Oliver), 5.0 out of 5 based on 4 ratings
Vegetarische spaghetti bolognese met linzen (Jamie Oliver)
Recept Afdrukken
Vegetarische varianten van klassieke gerechten voelen en klinken vaak wat verkeerd. In veel gevallen voelt vlees immers als typisch en essentieel aan voor dat gerecht. Het kan nochtans perfect om geweldig lekkere varianten te maken zonder vlees. Jamie Oliver helpt je op weg met deze fantastische vegetarische bolognese op basis van linzen. Absoluut het proberen waard!
Vegetarische spaghetti bolognese met linzen (Jamie Oliver)
Recept Afdrukken
Vegetarische varianten van klassieke gerechten voelen en klinken vaak wat verkeerd. In veel gevallen voelt vlees immers als typisch en essentieel aan voor dat gerecht. Het kan nochtans perfect om geweldig lekkere varianten te maken zonder vlees. Jamie Oliver helpt je op weg met deze fantastische vegetarische bolognese op basis van linzen. Absoluut het proberen waard!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
6personen 30minuten 50minuten
Porties Prep Tijd
6personen 30minuten
Kook Tijd
50minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Laat het gedroogde eekhoorntjesbrood weken in een kommetje kokend water. Pel ondertussen de teentjes look en rode uien. Hak samen met de (geschilde) wortelen, stengels bleekselder en naaldjes van de rozemarijntakjes fijn.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een ruime, hoge pan. Stoof de groentemengeling aan met het blaadje laurier. Laat zo'n 20 minuutjes garen met deksel (roer af en toe), tot alles lekker zacht is.
  3. Snijd het geweekte eekhoorntjesboord fijn en voeg samen met het weekvocht toe aan de groentjes. Laat even warmen en vul dan aan met de rode wijn, de linzen en tomaten. Vul de tomatenblikken tot halverwege met water, roer goed en voeg eveneens toe als extra kookvocht. Als je met gedroogde linzen werkt, zal je waarschijnlijk nog wat meer kookvocht moeten voorzien.
  4. Breng de saus aan de kook en laat vervolgens op een laag vuurtje minstens een half uur pruttelen. Roer nu en dan om, waarbij je de tomaten plet met je lepel. Kruid naar wens af met peper, zout en - net als bij een klassieke bolognesesaus - wat rode Tabasco als je wat meer pit wil.
  5. Gaar de pasta volgens de instructies op de verpakking in voldoende gezouten water. Voeg een schepje kookvocht toe aan de saus en giet zorgvuldig af.
  6. Meng de pasta onder de saus en roer er dadelijk de fijngehakte peterselie en het merendeel van de gemalen Parmezaanse kaas onder.
  7. Schep in elk bord een flinke hoop pasta met voldoende saus en bestrooi net voor opdienen met nog wat Parmezaan en peterselie. Smakelijk!
Deel dit Recept

Laat wat van je horen

*

Loading...