Winterse koolrabisoep met sliertjes

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Winterse koolrabisoep met sliertjes
Recept Afdrukken
Met soepjes kan je winterse dagen makkelijk verjagen. Wat een kille, grauwe dag was, werd plots een knusse avond met een warm tasje soep voor de televisie. Met dit recept kan je wat origineler en verfijnder aan de slag. De zoete en nootachtige smaak van koolrabi zal je aangenaam verrassen. De afwerking met pasta en een beetje Parmezaanse kaas brengt simpele verfijning.
Winterse koolrabisoep met sliertjes
Recept Afdrukken
Met soepjes kan je winterse dagen makkelijk verjagen. Wat een kille, grauwe dag was, werd plots een knusse avond met een warm tasje soep voor de televisie. Met dit recept kan je wat origineler en verfijnder aan de slag. De zoete en nootachtige smaak van koolrabi zal je aangenaam verrassen. De afwerking met pasta en een beetje Parmezaanse kaas brengt simpele verfijning.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
8personen 10minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
8personen 10minuten
Kook Tijd
30minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Was en/of schel alle groentjes. Snijd ze in grove stukken.
  2. Neem een ruime kookpot en verhit een flinke klont boter. Fruit de ui tot deze glazig wordt.
  3. Voeg achtereenvolgens de stukjes prei, selder, koolrabi en raap toe. Laat even stoven en roer regelmatig om.
  4. Zet de groentjes na enkele minuten stoven helemaal onder met water. Voeg de bouillonblokjes toe en laat afgedekt zo'n twintig minuutjes pruttelen.
  5. Mix de soep fijn en breng voldoende op smaak met peper en zout. Voeg naar wens extra water toe indien de soep te dik is.
  6. Breek de capellini in korte stukjes (2 à 3 centimer) en doe ze in de hete soep. Laat een handvol minuten rusten van het vuur tot de pasta gaar is.
  7. Serveer met een plukje peterselie en een beetje Parmezaanse kaas. Smakelijk!
Notities

Wil je er graag een volwaardige maaltijd van maken? Met enkele dikke sneden bruin brood en krokant gebakken spekreepjes in de soep heb je dat in een handomdraai voor elkaar!

Deel dit Recept

Laat wat van je horen

*

Loading...