Recepten - Tijd genoeg

Sint-Jakobsvruchten met zeekraal (Pascale Naessens)

Sint-Jakobsvruchten met zeekraal (Pascale Naessens)
Wie eenvoudige verfijning zoekt en zich geen zorgen wil maken over zijn of haar lijn, is bij Pascale Naessens aan het juiste adres. Haar recepten blinken uit in veel smaak met weinig ingrediënten. Net zoals dit heerlijk eenvoudige gerecht waar simpele maar uitgelezen producten zoals Sint-Jakobsvruchten en zeekraal de hoofdrol spelen.

Boeuf Bourguignon (slowcooker)

Boeuf Bourguignon (slowcooker)
Lekkerbekken en geoefende koks weten dat lekker eten nooit zonder één essentieel ingrediënt kan klaargemaakt worden: geduld. Heel veel producten hebben baat bij een rustige bereidingswijze om de smaken optimaal tot hun recht te laten komen. Boeuf Bourguignon, het Franse antwoord op ons stoofvlees, is daar een excellent voorbeeld van. Klaargemaakt in een slowcooker zorg je voor een nog verfijnder en smaakvoller resultaat!

Aziatische preisoep

Aziatische preisoep
Niks eenvoudiger en plaatselijker dan preisoep, toch? Nochtans kan je er met de juiste smaakmakers zoals koriander en kokos ook een fantastisch lekker Aziatisch soepje van maken.

Pizza enchilada

Pizza enchilada
Niets mis met een traditionele Italiaanse pizza, maar misschien wil je ook eens iets origineler proberen? Dan is deze pizza enchilada met kip en koriander exact wat je zoekt! In dit pittige recept wordt inspiratie uit de Mexicaanse keuken gehaald.

Aardappelsalade met zalm (Colruyt)

Aardappelsalade met zalm (Colruyt)
Een salade kan meer dan een lichte lunch of voorgerechtje zijn, met de juiste ingrediënten maak je er een heerlijk diner van. In dit verrassend lekkere recept van Colruyt wordt een frisse salade heel wat meer dankzij de smakelijke combinatie van stevige krielaardappeltjes en gerookte zalm.

Aspergesoep van schillen

Aspergesoep van schillen
Eén van de grootste zondes die je kan begaan in de keuken is de schillen van asperges weggooien. Samen met het kookvocht van je vers bereide witte goud is dit immers een uitstekende basis voor een lekker soepje!

Spaghetti met kippengehakt (Jeroen Meus)

Spaghetti met kippengehakt (Jeroen Meus)
Wanneer je een grote groep van eten moet voorzien, is het verstandig om je gerecht eenvoudig te houden. Zeker wanneer er ook kinderen bij zijn. Daarom bedacht Jeroen Meus dit fijne gerecht: spaghetti met kippengehakt. Perfect voor een grote bende van alle leeftijden die gewoon lekker wil eten.

Asperges op Hollandse wijze

Asperges op Hollandse wijze
Asperges hebben weinig extra nodig om helemaal tot hun recht te komen. Geen wonder dat de uiterst eenvoudige Vlaamse wijze zo populair is. Heb je echter ook de Hollandse wijze al eens geprobeerd? Met een eitje, gekookte ham en hollandaise-saus zorg je voor een lekker en heel typisch lente-gerecht.

Linguine met gerookte zalm en venkel

Linguine met gerookte zalm en venkel
Een smeuïge pasta hoeft niet altijd zwaar te zijn. In dit lekkere recept zorgen gerookte zalm, venkel en een scheutje pastisvoor een heerlijk smaakvolle pasta in een romig sausje. Perfecte comfort food!

Tonijnsalade

Tonijnsalade
Zelf tonijnsalade maken is heel eenvoudig. Het is lekker fris en ideaal om te smeren op een broodje of toastbrood.