Lekker smullen op de dag van de chocolademousse

Lekker smullen op de dag van de chocolademousse

Hmmm, gisteren was het de dag van de chocolademousse, en dat kunnen we niet zomaar voorbij laten gaan! Hier vind je de drie beste recepten voor de lekkerste chocolademousses:

De klassieker

Hier vind je het recept voor de klassieke chocolademousse die iedereen wel lust.

  • 3 eieren
  • 100 gram fondant chocolade
  • 50 gram suiker
  • 125 ml room

Smelt de chocolade au bain marie en klop ondertussen de eigelen samen met de suiker tot een wit geheel. Roer daarna de gesmolten chocolade eronder.

Klop het eiwit stijf en spatel dat voorzichtig onder het chocolademengsel. Hoe rustiger je dit doet, hoe luchtiger de mousse.

Klop de room half op en spatel die ook voorzichtig bij de rest. Giet de chocolademousse in schaaltjes en laat ze 1 uur opstijven in de koelkast.

Witte chocolademousse

Veel mensen denken dat witte chocolademousse op dezelfde manier gemaakt wordt als melkchocolademousse, maar dat klopt niet. Witte mousse heeft onder andere veel meer chocolade nodig omdat er geen cacaoboter in zit.

  • 2 blaadjes gelatine
  • 4 eieren
  • 400 gram witte chocolade
  • 100 gram suiker
  • 300 ml room

Smelt de chocolade en klop de eigelen samen met 50 gram suiker op. Klop de room half stijf en klop daarna het eiwit volledig op samen met de overige 50 gr suiker.

Smelt de gelatine in een klein beetje water. Doe daarna het eigeel bij de gesmolten chocolade en schep voorzichtig onder elkaar. Doe dit dan samen bij de room en roer rustig alles samen. Voeg daarna de gesmolten gelatine toe.

Schep als laatste het eiwit voorzichtig onder het mengsel en giet alles in een vorm, zonder nog te roeren.

Laat de chocolademousse 2 uur opstijven in de koelkast.

Chocolademousse van Weight Watchers

weight watchers chocomousse (2)Let jij op je lijn maar wil je toch smullen van een lekker nagerecht? Maak dan deze luchtige chocolademousse van Weight Watchers.

  • 20 gram melkchocolade
  • 15 gram witte chocolade
  • 1 eiwit
  • 150 gr Griekse yoghurt (0% vet)
  • 1 koffielepel vanille vloeistof

Doe de stukjes melkchocolade en de witte chocolade in verschillende kommen. Verwarm beide schalen 30 seconden in de microgolfoven, tot de chocolade gesmolten is.

Klop het eiwit stijf. Meng 100 gram Griekse yoghurt door de gesmolten melkchocolade tot een gladde massa. Schep daar 3/4 het eiwit voorzichtig doorheen.

Meng de overige 50 gram Griekse yoghurt door de gesmolten witte chocolade en voeg er een paar druppels vanille vloeistof aan toe.  Schep nu het overgebleven eiwit erdoor.

Voeg nu de witte chocolademousse aan de melkchocolademousse toe, of werk in laagjes zodat je een marmereffect krijgt. Laat 3 uur opstijven in de koelkast.

 

 

Laat wat van je horen

*